Chinezii investesc 1 miliard de euro la Rovinari


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Chinezii investesc 1 miliard de euro la Rovinari


Daca pana acum compania China Huadian Engineering Co. Ltd si-a aratat interesul pentru alte unitati energetice din tara, constructia unui nou grup energetic la Rovinari este data ca certa. Investitia este evaluata la aproximativ un miliard de euro.

Termocentrala Rovinari

Chinezii au ajuns, in cele din urma, si in Romania, dupa mai multi ani de negocieri pentru implicarea in sistemul energetic din tara. Daca pana acum compania China Huadian Engineering Co. Ltd si-a aratat interesul pentru alte unitati energetice din tara, constructia unui nou grup energetic la Termocentrala Rovinari este data ca certa. Investitia este evaluata la aproximativ un miliard de euro.
 
Compania China Huadian Engineering Co. Ltd este investitorul privat cu care va fi constituita societatea mixta de tip IPP (în parteneriat public privat) pentru realizarea noului grup energetic de 500 MW la Termocentrala Rovinari, se arata într-un comunicat al Casei de avocatura Bostina&Asociatii, consultantul juridic al Complexului Energetic Rovinari. Comisia de negociere numita pentru a gestiona proiectul a selectat oferta prezentata de compania China Huadian Engineering, care a întrunit cel mai mare numar de puncte (100), fata de 78,75 puncte obtinute de Compania Marubeni Corporation. “Dincolo de marimea investitiei, de aproximativ un miliard de euro, acest proiect are o semnificatie aparte, fiind una din primele investitii ale Chinei pe piata de energie din România”, a declarat avocatul coordonator, Doru Catalin Bostina.
 
Complexul Rovinari intentioneaza sa construiasca un grup energetic nou de 500 de MW pe baza de lignit, care se va amplasa pe locul a doua grupuri de câte 200 MW puse în functiune în perioada 1972-1973; în prezent, acestea sunt dezafectate. Noul grup energetic de la Rovinari va respecta regula privind realizarea parteneriatului public-privat, prin aport în natura din partea firmelor ce tin de Ministerul Economiei si aport în numerar al unui potential investitor.
 
Comunicatul precizeaza ca urmeaza sa se deruleze negocierile cu investitorul selectat în scopul constituirii societatii mixte de tip IPP.

 

Sursa: Puterea

 
25/05/2012 - Acest articol a fost citit de 1884 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
EEE 2012 - Targ International de Energie...
TIB 2012 - Targul Tehnic International Bucuresti
Expotehnica si Expo Utilaje Bacau 2012
Syscom 18 a primit codul NATO de agent economic
Emerson Open Doors Day
Stirile urmatoare
AUTOEXPOTEHNICA - Expozitie de componente auto
Va invitam la INDAGRA 2012
Va invitam la expozitia ROMHOTEL 2012
International Electric&Automation Show, IEAS 2012
EXPO TEHNICA BRASOV 2012
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric