Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE–CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
Abordarile Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA in inginerie electrica si in domenii conexe au condus catre o larga implicare in proiecte nationale, dar mai ales internationale de mare impact.
In cadrul proiectul international FAIR, Germania, se va dezvolta un sistem integrat de acceleratoare de particule, capabil sa furnizeze fascicule de protoni si antiprotoni cu energii inalte ce va oferi oamenilor de stiinta posibilitatea de a efectua cercetari la un nivel inalt in domenii ca fizica structurii nucleelor, fizica antimateriei, fizica materiei nucleare in conditii extreme si fizica plasmei.
ICPE-CA va contribui la realizarea proiectului FAIR prin executia unui numar de 136 electromagneti normal-conductori si 96 surse de alimentare pentru electromagneti. Echipamente mentionate se vor instala in cadrul HESR (High Energy Storage Ring), parte componenta a proiectului FAIR.
Un alt proiect international ELI cuprinde 13 tari europene si se va dedica dezvoltarii unor impulsuri extrem de scurte de particule si energie radiata, investigarii dinamicii electronilor din atomi, studiului proceselor nucleare fundamentale si al interactiunilor relativiste laser-substanta.
Pentru Romania ELI presupune experimente din domeniul fizicii nucleare bazate pe tehnica LASER. In acest context, ICPE-CA a realizat studiul privind ecranarea electromagnetica pentru laserii de mare putere si radiatiile gamma.
Prin toate activitatile de cercetare si initiativele intreprinse ICPE-CA isi atinge obiectivele strategice impuse de misiunea sa asumata, cercetarea-dezvoltarea-inovarea in domeniul ingineriei electrice, pentru progresul bazat pe cunoastere, in beneficiul intregii societati.
29/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2089 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Inginerie" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |