Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Proiectul ''Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea si asigurarea cu uitilitati publice a parcului industrial Eurobusiness Oradea-etapa a II-a'' a primit finantare prin Programul Operational Regional 2007-2012, Axa prioritara 4 - ''Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, Domeniul de interventie 4.1 - ''Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala'',
În prezent parcul industrial Eurobusiness, aflat în proprietatea primariei Oradea, are o suprafata totala de circa 121 de hectare (din care o suprafata de 27 de hectare este ocupata de utilitati), însa proiectul de extinderea prevede cresterea suprafetei acestui parc cu 45 de hectare. Perioada de implementare a proiectului este de 26 luni(mai 2012-iulie 2014).
Un prim pas în realizarea acestei investitii a fost facut ieri, când la primaria Oradea, în prezenta ministrului Dezvoltarii regionale si turismului, Eduard Hellvig si a secretarului de stat Marcel Bolos a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul ''Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea si asigurarea cu uitilitati publice a parcului industrial Eurobusiness Oradea-etapa a II-a''. Prin noul proiect, sustinut din fondurile structurale, valoarea totala a investitiei în infrastructura de afaceri din parcul Eurobusiness Oradea se ridica la 98,7 mil. lei (23 mil. euro).
Beneficiarii acestui proiect sunt companiile a caror activitate se va desfasura în cadrul parcului industrial (companii cu activitati în industria electronica, electrotehnica si echipamente IT, industriei alimentare, textilelor si a pielariei, industriei farmaceutice, din domeniul constructiilor, a prelucrarii maselor plastice, a lemnului, serviciilor de telefonie sau industriei auto.
La începutul acestui an, parcul industrial Eurobusiness Oradea era ocupat în proportie de 45%. În prezent, cea mai mare investitie din parcul industrial din Oradea este cea a producatorului american de echipamente si servicii pentru industrie si telecomunicatii Plexus, care construieste o fabrica de 40 mil. dolari.
Pe de alta parte, furnizorul italian de componente pentru infrastructura telecom si industria auto Faist Mekatronic a finalizat deja o investitie de circa 24 mil. euro în fabrica situata în parcul industrial
Eurobusiness Oradea. Compania Faist Mekatronic, filiala locala a grupului italian Faist, se numara printre furnizorii gigantilor Nokia Siemens Network si Ericsson Network.
Totodata, firma sud-coreeana Shinheung Electronics, unul dintre furnizorii Samsung, a finalizat în Eurobusiness Oradea o investitie de 30 mil. euro, în construirea unei fabrici de echipamente electronice.
Printre investitorii atrasi de oportunitatile parcului de la Oradea se numara si companiile Decoletaje&Conjuntos, Auxim, Microrom, Zucchetti, Congips, Perind, Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, Rozoti Prod Com, Carbenta Com, Elisis, Ekobyo, Anander, Hexi Prod, Marah Transport sau Premium Part.
Parcul industrial din Oradea a fost constituit printr-un ordin al Ministerului Administratiei si Internelor din 2008 si este administrat de Eurobusiness Parc, companie detinuta integral de municipalitatea oradeana.
Facilitatile acordate de municipalitate, pentru cei care vor investi în parcul industrial Eurobusiness, constau în scutirea de la impozitului pe teren si cladiri. Pretul de concesionare al terenului era anul trecut de 8 euro mp.
Sursa: Ziarul Financiar
28/05/2012 - Acest articol a fost citit de 1850 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 26 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Electronica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |