Cip care se poate alimenta cu energie din surse multiple


ghidelectric.ro
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Cip care se poate alimenta cu energie din surse multiple


O echipa de cercetatori a dezvoltat un cip de putere redusa, capabil sa extraga energie simultan din surse fotovoltaice, termoelectrice si piezoelectrice.

cip

Designul cipului include o arhitectura neobisnuita, duala, ce ii permite, fie sa functioneze cu energie deja stocata, fie sa functioneze cu energie din surse multiple.

 

Potrivit designerului Saurav Bandyopadhyay, fiecare sursa, de obicei, necesita circuitul propriu de control pentru a satisface nevoile sale specifice – sursele termice ar putea produce intre 0.02 si 0,15 volti, celulele de putere joasa PV pot oferi pâna la 0,7 volti si circuitele pot oferi pâna la cinci volti. El subliniaza faptul ca cele mai multe eforturi pentru a atrage energie din surse multiple, s-au concentrat pâna acum, pur si simplu, pe comutarea între ele, în functie de care furniza cea mai mare putere la un moment dat.

 

De exemplu, un senzor ar putea primi initial puterea de la o sursa de lumina, care ar putea fi apoi brusc taiat în favoarea unei surse piezoelectrice, iar dupa ce aceasta incepe sa scada sa ofere putere din surse termice. Acest nou design permite sa nu se piarda energia din sursele blocate permitand celor trei surse se contribuie rapid si continuu, prin schimbarea intre ele, sa ofere energie.


Cercetatorul a optimizat, de asemenea, circuitele de control pentru a maximiza cantitatea de energie disponibila pentru dispozitive. Ca si alte modele, noul cip isi ia energie de la un mediu de stocare aflat la bord, cum ar fi o baterie sau un supercapacitor. Bandyopadhyay sustine ca dezvoltarea sa permite, de asemenea, dispozitivului sa fie alimentat direct de la surse multiple, oferindu-i posibilitatea de a ocoli sistemul de stocare cu totul.

 

Noul design este construit sa rezulte cu 11 - 13 % câstiguri de eficienta peste sistemul traditional abordare in doua etape si sa fie capabil sa suporte tensiuni de intrare de la 20mV la 5V.

 

Proiectul a fost finantat de catre o colaborare dintre o companie de semiconductori si DARPA (Agentia de Aparare Avansata a Proiectelor de Cercetare).

 
13/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2080 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 41 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Romania va construi cel mai puternic laser din...
Un microcip implantat in corp poate fi folosit...
Dispozitivul care citeste gandurile ar putea...
Nu-ti lasa masina la indemana hotilor
Primaria Oradea investeste in extinderea...
Stirile urmatoare
Celule de combustibil pe baza de hidrogen care...
Conductoare din nanofire de argint, mai elastice
Oamenii de stiinta de la Harvard au dezvoltat...
Bateriile NanoTritium pot alimenta...
Bateriile fier-aer pot fi o solutie mai ieftina...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric