Bateriile fier-aer pot fi o solutie mai ieftina si mai ecologica, de stocare a energiei


ghidelectric.ro
Vineri, 8 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Bateriile fier-aer pot fi o solutie mai ieftina si mai ecologica, de stocare a energiei


Imbunatatind un concept care a fost explorat acum 40 de ani, cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Sud pun la punct ultimele detalii ale unei baterii fier-aer mai ieftina, reincarcabila si de inalta densitate.

Baterie fier-aer

Datorita acestor caracteristici unice, bateriile arata deosebit de bine si de potrivite pentru tipul de stocare al energiei la scara larga, care ar putea accelera adoptarea surselor de energie regenerabile.

 

In conceptul de design al bateriei, fierul are cateva avantaje: este rezistent, stocheaza cantitati mari de energie pe unitatea de masa, poate fi usor reciclabil, si nu in cele din urma, este ieftin.

 

Bateriile fier-aer au fost un prim candidat pentru vehiculele electrice si pentru aplicatiile militare, dupa criza petrolului ce a debutat in 1973. Cu toate acestea, cercetarile au fost oprite brusc dupa doar cativa ani, cand oamenii de stiinta si-au dat seama ca bateriile fier-aer prezinta o problema care nu poate fi rezolvata: de cate ori bateria este incarcata, un proces inutil de hidroliza drena aproape jumatate din energia bateriei.

 

Insa, astazi cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Sud au gasit o solutie pentru aceasta problema. Acestia au descoperit ca adaugand o cantitate mica de sulfat de bismut in baterie, acesta opreste reactiile daunatoare si reduce risipa de energie de la cinzeci pana la patru la suta.

 

Un alt punct forte crucial al sistemului este designul deosebit de simplu si eficient din punct de vedere al costului, al electrodului de fier. Cercetatorii au combinat o pulbere de fier cu o legatura polietilena, obtinand prin incalzirea lor un electrod presat si plat, care este foarte usor de facut si are o energie specifica ridicata. Cu aceasta tehnologie, o baterie care va stoca un kW de energie – echivalentul a 24 de baterii de Ipad – ar avea nevoie de pudra de fier in valoare de 3 dolari.

 

Bateria fier-aer promite sa aibe o durabilitate foarte mare, cu o durata de viata de 5000 de cicluri de incarcare. Si mai important, bateriile par sa aibe o performanta buna atunci cand sunt drenate rapid: la o rata de descarcare de doua ore, bateriile arata o capacitate de crestere de 20 de ori in comparatie cu electrozii disponibili in comert.

 

Nu il cele din urma, aceste baterii par sa satisfaca cerintele de mediu, ale aplicatiilor cu stocare de energie la scara larga, si ar putea furniza o concetratie ideala de energie pentru sursele regenerabile de energie, cum ar fi cea solara si cea eoliana.

 
30/08/2012 - Acest articol a fost citit de 2508 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 73 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Bateriile NanoTritium pot alimenta...
Oamenii de stiinta de la Harvard au dezvoltat...
Conductoare din nanofire de argint, mai elastice
Celule de combustibil pe baza de hidrogen care...
Cip care se poate alimenta cu energie din surse...
Stirile urmatoare
Primele tesuturi umane cu senzori electronici...
Materiale ce promit sa revolutioneze pe viitor...
Un nou tip de anod, solutia catre o incarcare...
S-a lansat cel mai mare catalog de produse...
Sistemele de monitorizare si importanta lor
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric