Celule de combustibil pe baza de hidrogen care dureaza mai mult


ghidelectric.ro
Luni, 28 Noiembrie 2022
Ne gasiti si pe:            

Celule de combustibil pe baza de hidrogen care dureaza mai mult


Oamenii de stiinta de la Harvard au creat o celula de combustibil care nu numai ca produce energie, dar, o si stocheaza, deschizand noi posibilitati in domeniul tehnologiilor de celule de combustibil pe baza de hidrogen.

Celule de combustibil pe baza de hidrogen

Celula de combustibil oxid solid (SOFC) transforma hidrogenul în electricitate si ar putea avea un impact asupra aplicatiilor la scara redusa de energie portabile.

 

Celula de combustibil utilizeaza un bilayer de platina si un oxid de vanadiu pentru anod, care permite celulei sa continue sa functioneze fara combustibil de pâna la 14 de ori, atâta timp cât celula de combustibil oxid solid utilizeaza platina numai pentru electrozi. În cazul din urma, atunci când anodul platina SOFC ramâne fara combustibil, va continua sa genereze energie pentru doar aproximativ 15 secunde înainte de a fasai afara. Cu noua celula de combustibil, oamenii de stiinta au reusit sa creasca asta cam la trei minute, 30 secunde la o densitate de curent de 0,2 mA/cm2.

 

“Acest film subtire SOFC profita de recentele avansari in operatia de temperaturi scazute pentru a incorpora un material nou si totodata mai inconstant”, explica anchetatorul sef Shriram Ramanathan, Profesor Asociat de Stiinte Materiale la Scoala de Inginerie si Stiinte Aplicate Harvard. “Oxidul de vanadiu (VOx) la anod se comporta ca un material multifunctional, permitand celulei de combustibil sa genereze, dar sa si depoziteze energia.”

 

Durata de timp ar putea fi majorata cu îmbunatatiri suplimentare la compozitia de oxidului de vanadiu-anodului de platina. Acesta ar trebui sa se întâmple destul de curând si acest tip de celule de combustibil ar putea fi disponibile pentru aplicatiile de testare în termen de doi ani. Cercetatorii spun ca un domeniu care ar putea beneficia de celula de combustibil este cel al  vehiculelor micro aeriene, desi celulele de combustibil pentru alimentarea vehiculelor sunt deja o realitate.

 

“Vehiculele aeriene fara pilot, de exemplu, vor beneficia din plin de aceasta”, spune autorul principal Quentin Van Overmeere, un prieten postdoctoral de la Scoala de Inginerie si Stiinte Aplicate Harvard. “Cand este imposibil sa reumpleti rezervorul in camp, o incarcatura extra de energie stocata poate prelungi semnificativ viata aparatului.”

 

Cercetatorii au observat si a confirmat un fenomen chimic care explica, eventual, puterea extinsa a celulei. Primul dintre acestea este de oxidare a ionilor de vanadiu. Un altul este de stocarea hidrogenului cu oxidul de vanadiu, care este apoi eliberat treptat si oxidat la anod. În cele din urma, au observat ca concentratia de ioni de oxigen difera de la anod la catod, care ar putea însemna anioni (ionii de oxigen încarcati negativ,), oxidati, de asemenea, ca intr-o celula de concentrare.

 
16/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2621 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 62 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Cip care se poate alimenta cu energie din surse...
Romania va construi cel mai puternic laser din...
Un microcip implantat in corp poate fi folosit...
Dispozitivul care citeste gandurile ar putea...
Nu-ti lasa masina la indemana hotilor
Stirile urmatoare
Conductoare din nanofire de argint, mai elastice
Oamenii de stiinta de la Harvard au dezvoltat...
Bateriile NanoTritium pot alimenta...
Bateriile fier-aer pot fi o solutie mai ieftina...
Primele tesuturi umane cu senzori electronici...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric