Dispozitivul care citeste gandurile ar putea deveni realitate


ghidelectric.ro
Joi, 5 Octombrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Dispozitivul care citeste gandurile ar putea deveni realitate


Fizicianul mileniului Stephen Hawking nu mai are putere sa apese butonul sintetizatorului vocal astfel cercetatorii de la Stanford au conceput un dispozitiv care patrunde direct in creierul acestuia.

stephen hawking

Fizicianul Stephen Hawking, considerat unul dintre cei mai inteligenți oameni de pe planeta, sufera de o boala neuronala rara care l-a imobilizat pe viața într-un scaun special și din cauza careia nu poate nici macar sa vorbeasca. Insa, un profesor universitar din SUA este pe cale sa gaseasca o modalitate prin care acesta sa comunice mai usor.


Renumitul fizician a folosit timp de 7 ani un sintetizator vocal pe care îl activa apasând pe un buton. Pentru ca mușchii i-au slabit prea mult, a folosit ulterior un mecanism care monitoriza mișcarile faciale și le traducea ulterior într-un text pe calculatorul atașat la scaunul special în care sta.

 

Oamenii de știința lucreaza acum la un dispozitiv capabil sa „intre” direct în creierul fizicianului și sa îl ajute astfel sa comunice mai ușor. „iBRAIN”, dezvoltat de Philip Low, un profesor de la Universitatea Stanford din SUA, ar trebui sa citeasca undele cerebrale ale fizicianului și sa le trimita ulterior catre un calculator care sa le analizeze și sa le transforme ulterior în mesaje.

 

Aparatul ar trebui sa trimita mesajele la care acesta se gandeste doar. Profesorul Low spera ca dispozitivul, de marimea unei cutii de chibrituri, va fi capabil sa îl monitorizeze pe fizician în timp real. „Am dori sa gasim o modalitate de a ocoli trupul sau. Este foarte interesant pentru ca ne permite sa deschidem o fereastra în creier. Construim acum o tehnologie care va permite umanitații sa aiba acces la creier pentru prima data, o tehnologie care ofera instrumente de comunicare mai dependente de creier, decât de corp”, a spus profesorul Low pentru DailyMail. 
 

Profesorul Low va prezenta concluziile sale cele mai recente luna viitoare, la o conferința în Cambridge unde este posibil ca Stephen Hawking sa faca și o demonstrație. 
 
Tehnologia ar putea fi utilizata și pentru tulburarile de somn sau pentru diagnosticarea autismului rapid.

 
29/04/2012 - Acest articol a fost citit de 1902 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 25 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Nu-ti lasa masina la indemana hotilor
Primaria Oradea investeste in extinderea...
Stirile urmatoare
Un microcip implantat in corp poate fi folosit...
Romania va construi cel mai puternic laser din...
Cip care se poate alimenta cu energie din surse...
Celule de combustibil pe baza de hidrogen care...
Conductoare din nanofire de argint, mai elastice
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric