Nu-ti lasa masina la indemana hotilor


ghidelectric.ro
Joi, 29 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Nu-ti lasa masina la indemana hotilor


Campania - Nu-ti lasa masina la indemana hotilor - se desfasoara pe perioada iulie - septembrie 2012, la nivel national, cu scopul de a preveni furtul de si din autoturisme.

Nu-ti lasa masina la indemana hotilor

Groupama Asigurari impreuna cu Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române desfasoara in perioada iulie – septembrie 2012, la nivel national, campania de prevenire a furturilor de si din autoturisme „NU-TI LASA MASINA LA ÎNDEMÂNA HOTILOR!”.


Scopul campaniei este de a informa populatia cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor de si din autoturisme. Aceasta se înscrie în prioritatea nationala „Prevenirea furturilor” si abordeaza unul dintre genurile de infractionalitate care au un aport important la situatia operativa. Acest nou demers reprezinta o continuare a protocolului de colaborare initiat în 2011 între Inspectoratul General al Politiei Române si Groupama Asigurari S.A. la lansarea campaniei „Fii precaut, hotii nu dorm!


Sfaturi pentru a preveni furturile de autoturisme:

La coborârea din autoturism, scoateti cheia din contact, chiar daca veti lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lasate în contact dureaza doar câteva SECUNDE. Daca obisnuiti sa parcati autoturismul în curte sau garaj, nu lasati cheile în contact atunci când coborâti pentru deschiderea portilor.

 

Certificatul de înmatriculare si cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie pastrate în acesta. În cazul unui furt, asiguratorul CASCO nu va despagubeste daca nu prezentati cele doua documente în original si ambele chei ale autoturismului. 

Parcati autoturismul astfel încât sa fie vizibil din locuinta dumneavoastra si pe cât posibil în locuri iluminate si cât mai circulate.

Montati un sistem de alarma antifurt, de cele mai multe ori costa mai putin decât paguba suferita în urma unui furt. Schimbati imediat sistemele de siguranta ale autoturismului, daca ati pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia.

 

Anuntati imediat Politia daca v-au disparut placutele cu numarul de înmatriculare ale vehiculului.

 

La autoturismele prevazute din fabricatie cu sisteme electronice de siguranta, este recomandat sa montati un sistem alternativ care sa blocheze functionarea autoturismului. Acest sistem suplimentar trebuie sa NU FIE CONTROLAT de computerul de bord.

 

Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea masinii în cazul în care aceasta este sustrasa. Sistemul trebuie sa fie monitorizat de o firma de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras apelati Politia pentru localizare si deplasare în zona în care se afla acesta.

 

Utilizarea marcajelor permanente de tip lac ultraviolet si gravura în sticla descurajeaza hotii. Acestea se pot face atât la vedere, pe geamuri si portiere, dar si în locuri ascunse, cunoscute doar de proprietar.

 

În situatia în care ati devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plati o suma de bani în schimbul recuperarii, nu va angajati în acest schimb pe cont propriu.

 

Apelati la politistii specializati, care vor actiona profesionist pentru recuperarea autoturismului si prinderea autorilor. În caz contrar, riscati atât pierderea banilor, cât si sa nu recuperati autoturismul.

 

Sfaturi pentru a preveni furturile din autoturisme:

Nu lasati la vedere, în interiorul masinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genti, borsete, aparatura electronica, etc.) chiar daca lipsiți pentru scurt timp.

 

În statiile de alimentare cu carburanti, pe timpul achitarii contravalorii combustibilului, actionati sistemul de închidere a usilor.

Pe perioada deplasarii cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) actionati sistemul de închidere al usilor (astfel veti evita sa fiti deposedati la semafor de geanta ce se afla în interiorul masinii). Când parasiti autoturismul, geamurile trebuie sa fie întotdeauna închise complet.

 

Pe toate rotile autoturismului fixati dispozitive antifurt. Inscriptionati numarul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte usor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de catre hoti.

 

Atunci când parasiti autoturismul si actionati închiderea centralizata, asigurati-va ca portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizata, chiar daca pare ca telecomanda a activat-o.

 

Pentru eventuale reparatii, nu va adresati atelierelor neautorizate sau mesterilor ocazionali. Se pot face mulaje dupa chei sau puteti ramâne fara componente care functionau foarte bine.

 
29/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2020 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 29 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Primaria Oradea investeste in extinderea...
Stirile urmatoare
Dispozitivul care citeste gandurile ar putea...
Un microcip implantat in corp poate fi folosit...
Romania va construi cel mai puternic laser din...
Cip care se poate alimenta cu energie din surse...
Celule de combustibil pe baza de hidrogen care...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric