Bateriile NanoTritium pot alimenta microelectronicele timp de 20 de ani


ghidelectric.ro
Marti, 27 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Bateriile NanoTritium pot alimenta microelectronicele timp de 20 de ani


La instalarea dispozitivelor microelectronice in locatii scumpe sau la care se ajunge greu, sau care sunt foarte periculoase, nu prea doresti sa te intorci prea des ca sa schimbi bateria.

Baterii NanoTritium

Compania City Labs din Canada a anuntat recent lansarea sursei de alimentare NanoTritium betavoltaica, o baterie de dimensiunea degetului mare care se bazeaza pe energia eliberata de elementul sau radioactiv pentru a oferi putere nanoWatt continua, timp de 20 de ani.

 

Contrar celor afirmate de Dr Octavius, (in filmul Spiderman 2) exista mai mult de 11 kg de tritiu (izotop radioactiv al hidrogenului) in lume astazi. Desi sa gaseste in mod natural in straturile superioare ale atmosferei, acesta este realizat si in reactoarele nucleare cu scopul de a fi folosit la producerea unor lucruri luminescente cum ar fi cadranele de aeronave, vopsele luminoase, indicatoare si ceasuri de mana. De asemenea, poate oferi un flux continuu de electroni cu putere scazuta pentru mult timp.

 

Potrivit Agentiei pentru Protectie a Mediului, tritiu are o durata de viata medie de 12.3 ani, iar modelul betavoltaic P100a NanoTritium sursa de alimentare de la Laboratoarele din Toronto este capabila sa furnizele energie microelectronicelor si senzorilor timp de 20 de ani. Tritiul este incorporat intr-o forma solida, robusta si inchisa ermetic.

 

In cadrul unui sondaj de opinie independent realizat de Lockheed Martin, s-a constatat ca aceasta tehnologie rezista la temperaturi extreme (de la -50° C la 150° C), precum si la vibratii puternice si la altitudine.

 

Compania City Labs a oferit cateva exemple de aplicatii unde poate fi folosita tehnologia: procesoare de putere mica, ceasuri din siliciu, sonde spatiale profunde, senzori sub presiune si multe altele. 

 

Compania tocmai a raportat ca i-a fost acordata o licenta Product Regulatory General pentru a produce, comercializa si distribui bateriile NanoTritium, facand P100a prima sursa de alimentare betavoltaica disponibila clientilor care nu au licenta de radiatii, sau care nu au o formare profesionala speciala. „Preturile variaza in jurul a 1000 de dolari americani, iar viitoarele preturi vor scadea sau vor creste in functie de puterea pe care o vor oferi,” au precizat oficialii companiei.

 
24/08/2012 - Acest articol a fost citit de 1965 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 40 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Oamenii de stiinta de la Harvard au dezvoltat...
Conductoare din nanofire de argint, mai elastice
Celule de combustibil pe baza de hidrogen care...
Cip care se poate alimenta cu energie din surse...
Romania va construi cel mai puternic laser din...
Stirile urmatoare
Bateriile fier-aer pot fi o solutie mai ieftina...
Primele tesuturi umane cu senzori electronici...
Materiale ce promit sa revolutioneze pe viitor...
Un nou tip de anod, solutia catre o incarcare...
S-a lansat cel mai mare catalog de produse...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric