Un nou tip de anod, solutia catre o incarcare mai rapida a bateriilor Li-ion


ghidelectric.ro
Sambata, 15 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Un nou tip de anod, solutia catre o incarcare mai rapida a bateriilor Li-ion


Bateriile Li-ion utilizate in mod obisnuit la masinile electrice sunt capabile sa stocheze o cantitate destul de mare de energie, dar nu sunt in masura sa descarce aceasta energie foarte rapid. De aceea, vehiculele electrice necesita super-condensatori pe

hartie tratata cu oxid de grafen

Recent cercetatorii de la Institutul Politehnic Rensselaer din New York au creat un nou tip de anod care permite incarcarea si descarcarea de zece ori mai repida a energiei bateriei Li-ion, decat anozii obisnuiti de grafit. S-ar putea face super-condensatori EV dar ar scurta cu mult timpul de incarcare cerut de dispozitivele electronice, ceea ce ar fi inutil.

 

Introduceti text ori o adresa de site web sau traduceti un document.

 

Echipa condusa de Prof. Nikhil Koratkar, a inceput prin crearea unei coli mari de hartie de oxid de grafen. Grosimea colii a fost data de mai multe straturi de foi de grafen (fiecare foaie de grafen fiind compusa dintr-unul singur strat gros de atomi de carbon, legate intre ele).

 

 

Aceasta lucrare a fost taiata in bucati mai mici, care au fost apoi tratate fie cu un laser, fie cu blitul aparatului foto, in ambele cazuri rezultatul fiind mini explozii de caldura de-a lungul grosimii hartiei, ca atomi de oxigen ce au fost expulzati din structura sa. Rezultatul acestei proceduri a dat insa foi de grafen pline de defecte, precum ar fi fisuri, pori si goluri. In plus, presiunea exercitata de oxigen asupra straturile de grafen stivuite, duce la o crestere de cinci ori a grosimii hartiei.

 

 

Atunci cand mostrele rezultate au fost testate pentru utilizarea ca anozi, s-a remarcat o scadere la incarcare si descarcare de energie. Acest lucru s-a datorat faptului ca ionii de litiu ar putea intra ca anozi la aproape orice punct al foii, folosind imperfectiunile sale ca puncte de intrare pe anozi din grafit, ionii putand intra doar la margine iar apoi sa patrunda catre mijloc.

 

 

Anozii oxid de grafen de hartie s-au dovedit a functiona perfect chiar si dupa mai mult de 1.000 de cicluri de incarcare/descarcare. Potrivit Koratkar, foile pot fi usor si ieftin fabricate la orice forma sau dimensiune, precum si procesul de productie poate fi usor intensificat.

 

Pasul urmator al echipei de cercetare este de a potrivi anozii cu un catod de mare putere, intr-o baterie Li-ion.

 

 

 
10/09/2012 - Acest articol a fost citit de 2270 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 84 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Materiale ce promit sa revolutioneze pe viitor...
Primele tesuturi umane cu senzori electronici...
Bateriile fier-aer pot fi o solutie mai ieftina...
Bateriile NanoTritium pot alimenta...
Oamenii de stiinta de la Harvard au dezvoltat...
Stirile urmatoare
S-a lansat cel mai mare catalog de produse...
Sistemele de monitorizare si importanta lor
Microcircuite electronice implantate in...
LED-ul sarbatoreste a 50-a aniversare
Materialul compozit din nanotuburi din carbon...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric