Sistemele de monitorizare si importanta lor


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Sistemele de monitorizare si importanta lor


Perfectionarea acestor sisteme au inlaturat barierele dintre operator si sistemul de comanda, dintre tehnologie si instalatia de automatizare. Pe viitor se urmareste realizarea unui sistem prin integrarea aparatelor intr-o solutie unica de automatizare.

sisteme de monitorizare industriala

Este demonstrat faptul ca dezvoltarea continua a sistemelor de monitorizare reprezinta un subiect de mare importanta atat intern cat si international. Aparitia si perfectionarea acestor sisteme au dus la inlaturarea barierelor dintre operator si sistemul de comanda, mai precis dintre lumea calculatoarelor si cea a automatelor programabile, dintre tehnologie si instalatia de automatizare. Pe viitor se urmareste realizarea unui sistem de monitorizare prin integrarea tuturor aparatelor intr-o solutie unica de automatizare. 

 

Evolutia electronicii si a informaticii a determinat dezvoltarea masurarilor in sensul cresterii permanente a numarului parametrilor masurati si a calitatii masurarilor, dar odata cu acestea, aparitia de noi echipamente avand functii noi si complexe, realizate sub forma modulara, usor de instalat si de pus in functiune.  

 

 

Totodata, dezvoltarea calculatoarelor personale, progresul spectaculos in ceea ce priveste viteza de operare ca si capacitatea de stocare, asociate cu sisteme de operare si software din ce in ce mai performante, cu posibilitati de prelucrare numerica ridicate, reprezinta un suport important catre realizarea de sisteme de monitorizare tot mai performante.  

 

 

Alternativ sunt  dezvoltate circuite specializate, asociate microprocesoarelor, ce permit realizarea de sisteme de masurare si prelucrare numerica complexa a semnalelor, pentru lucrul in timp real. Atuurile acestor aparate constau atat in usurinta si flexibilitatea in prelucrarea diferitelor semnale cat si in posibilitatea de dezvoltare a unor sisteme de monitorizare eficiente si complexe, necesare azi in domeniul industrial. 

 

 

In domeniul echipamentelor, implementarea prin constructie a unei inteligente proprii, confera acestora posibilitatea de a se monitoriza si autoevalua, putand lua decizii in sensul optimizarii functionarii sau al protectiei la avarii, aparand notiunea de echipamente inteligente. 

 

Un sistem de monitorizare realizeaza o serie de functii care pentru siguranta informatiilor vehiculate, necesara atat pentru supraveghere, reglaj si comanda, cat si pentru efectuarea calculelor, se impune prelucrarea datelor in anumite conditii. In acest sens, rezolutii de timp satisfacatoare pentru memorarea evenimentelor, protocoale sigure pentru schimbul de informatie si coduri de eroare care sa asigure protectia la transmiterea informatiilor prin linii de comunicatii, verificarea informatiilor receptionate, sunt numai cateva dintre cerinte. 

 

 

Evolutia in domeniul microelectronicii a oferit posibilitatea realizarii unor dispozitive si aparate cu utilizare generala in domeniul prelucrarii informatiei si al transmisiei datelor, a caror introducere in tehnica monitorizarii prezinta nenumarate avantaje. Dintre acestea se mentioneaza posibilitatile universale de prelucrare a marimilor de proces, capacitatea de prelucrare a unui volum mare de date in timp real (permite supravegherea marimilor electrice), capacitatea de memorare a unui volum mare de date,  posibilitatea modernizarii procesului de productie. 

 

 

Programele software realizate permit prelucrarea complexa a informatiilor despre proces si realizarea unor studii ample ce evidentiaza directiile de evolutie in timp ale parametrilor functionali caracteristici echipamentelor supravegheate. In plus, se mai pot adauga avantajele oferite de realizarea unei baze de date, ce permite diagnosticarea obiectivelor supravegheate de catre expertii in domeniu.

 

 

 

 

 

 

 

 
26/09/2012 - Acest articol a fost citit de 2191 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 34 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
S-a lansat cel mai mare catalog de produse...
Un nou tip de anod, solutia catre o incarcare...
Materiale ce promit sa revolutioneze pe viitor...
Primele tesuturi umane cu senzori electronici...
Bateriile fier-aer pot fi o solutie mai ieftina...
Stirile urmatoare
Microcircuite electronice implantate in...
LED-ul sarbatoreste a 50-a aniversare
Materialul compozit din nanotuburi din carbon...
Un nou software imbunatateste masurarea...
IBM aduce nanotuburile din carbon cu un pas mai...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric