Un nou software imbunatateste masurarea emisiilor de gaze cu efect de sera


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Un nou software imbunatateste masurarea emisiilor de gaze cu efect de sera


Hestia este un sistem software care prezinta din cladire in cladire, din strada in strada emisiile de CO2. Acest software a fost testat pana acum in orasul Indianapolis, insa poate constitui un ajutor pentru toate orasele lumii.

masurarea emisiilor de gaze cu efect de sera

Asa cum spune si vechea zicala, cunoasterea inseamna putere. Conform acestui principiu, cercetatorii de la Universitatea de stat din Arizona, au dezvoltat un program pentru calculator numit „Hestia”, care este capabil sa estimeze emisiile de gaze cu efect de sera ale drumurilor si cladirilor. Cu nivelul sau ridicat de detaliu si precizie, software-ul poate ajuta orasele sa realizeze calcule mai precise cu privire la ampreta lor de GES, precum si decizii in cunostinta de cauza referitoare la eforturile de atenuare a emisiilor de carbon.

 

Pentru a obtine astfel de informatii precise, Hestia se bazeaza pe surse, cum ar fi rapoartele locale de poluare a aerului, rapoarte privind traficul, precum si informatii despre proprietate aflate la dispozitia evaluatorilor fiscali. Aceste date sunt combinate cu un sistem de modelare care cuantifica emisiile de CO2 la un nivel micro, cum ar fi pentru cladiri sau strazi.

 

„Orasele au avut putine informatii cu care sa ghideze reducerea emisiilor de gaze – si nu poti reduce ceea ce nu poti masura”, a declarat Kevin Gurney, un profesor asociat la Universitatea de stat din Arizona si cercetator principal la Institutul Global de Sustenabilitate.

 

Indianapolis a fost primul oras in care Hestia a fost testat, ca parte a experimentului INFLUX, un proiect conceput pentru a imbunatii masurarea emisiilor gazelor cu efect de sera. Los Angeles si Phoenix sunt urmatoarele orase in care va fi testat. Scopul principal este de a crea o harta a CO2 din fiecare oras american important si sa ofere liderilor locali date clare, care sunt usor de inteles si, in consecinta, sa conduca actiuni mai eficiente.

 

In plus, cercetatorii spera ca software-ul poate fi un instrument pentru audituri independente de emisie. Acestea pot ajuta la convingerea tarilor reticente, care pot fi castigate prin introducerea unui sistem de verificare independent, pentru a se alatura unui tratat international privind schimbarile climatice.

 

Pe langa furnizarea unui instrument de calcul pentru orase, este asteptat ca Hestia sa completeze satelitul NASA Orbital Carbon Observatory, a carui lansare este planificata pentru 2013. Satelitul va masura concentratia de CO2 in atmosfera pamantului.

 
29/10/2012 - Acest articol a fost citit de 3041 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 61 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Materialul compozit din nanotuburi din carbon...
LED-ul sarbatoreste a 50-a aniversare
Microcircuite electronice implantate in...
Sistemele de monitorizare si importanta lor
S-a lansat cel mai mare catalog de produse...
Stirile urmatoare
IBM aduce nanotuburile din carbon cu un pas mai...
Piata globala pentru sistemele electronice de...
Am putea sa ne incarcam telefoanele mobile prin...
Impulsuri laser care trec de la un izolator la...
Firele din metal lichid pot fi intinse fara sa...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric