Noua Directiva 2012/19/UE privind deseurile de echipamente electrice


ghidelectric.ro
Marti, 15 Octombrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Noua Directiva 2012/19/UE privind deseurile de echipamente electrice


Comisia Europeana a publicat marti, in Official Journal of the EU, Noua Directiva 2012/19/UE privind deseurile de echipamente electrice, prin care sunt introduse noi tinte superioare de colectare a DEEE-urilor.

energie

Statele membre ale Uniunii Europene dispun de o perioada de 18 luni, din momentul in care intra in vigoare directiva, pentru transpunerea noii directive in legislatiile nationale.

 

Pana cand va fi schimbata aceasta directiva in legislatiile fiecarui stat, rata de colectare actuala de 4 kg/locuitor ramâne în vigoare, urmând ca, de la mijlocul anului 2016, rata de colectare minima sa fie de 45%, calculata pe baza greutatii totale a DEEE colectate într-un an, exprimata ca procent din greutatea medie a EEE introduse pe piata în cei trei ani precedenti.

Iata care sunt schimbarile pe care le aduce noua directiva http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.doturi=OJ:L:2012:197:0038:0071:RO:PDF

 

Potrivit Noii Directive 2012/19/UE rata de colectare minima care trebuie realizata anual este de 65% din greutatea medie a EEE introduse pe piata în cei trei ani precedenti în fiecare stat membru sau, alternativ, 85% din volumul DEEE generate pe teritorul statului respectiv. Acest lucru va acea loc incepand cu anul 2019.

 

România, ca si alte tari din centrul si estul Europei, va beneficia de o perioada de tranzitie, tradusa prin realizarea, în prima etapa (2016-2019), a unei rate de colectare între 40% si 45%, si amânarea realizarii ratei de colectare de 65% (aplicabila în UE din 2019) pâna la o data decisa de statul membru respectiv, dar nu mai târziu de 2021.

 

Prezenta directiva europeana urmareste îmbunatatirea performantelor de mediu ale tuturor operatorilor implicati în ciclul de viata al echipamentelor electrice si electronice (EEE), precum producatori, distribuitori si consumatori si, în special, operatorii direct implicati în colectarea si tratarea DEEE-urilor.


Uniunea Europeana si-a propus ca prin strategia Europa 2020 sa reducera cu 20% emisiile de gaze cu efect de sera (sau chiar cu 30%, în conditii favorabile) fata de nivelurile înregistrate în 1990, sa creasca ponderea surselor de energie regenerabile pâna la 20% si sa creasca cu 20% eficienta energetica.

 
25/07/2012 - Acest articol a fost citit de 3029 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 46 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Legea ANRE a fost aprobata de Senat
Bugetarea veniturilor si a costurilor in...
Guvernul a interzis amplasarea de echipamente...
Sisteme de automatizare aferente centralelor...
Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile...
Stirile urmatoare
Noua legislatie de colectare a deseurilor...
Noi reglementari pentru A.N.R.E.
Regulament privind cadrul organizat de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric