Guvernul a interzis amplasarea de echipamente tehnice la suprafata, pe domeniul public


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Guvernul a interzis amplasarea de echipamente tehnice la suprafata, pe domeniul public


Echipamentele tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare sau transport in comun nu vor mai fi amplasate la suprafata, pe domeniul public, potrivit unui act normativ adoptat de Executiv.

cablu aerian

Noul act normativ interzice montarea supraterana, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare, transport in comun, automate pentru semnalizare rutiera si altele de aceasta natura. Conform MDRT, montarea acestor echipamente se va executa in varianta de amplasare subterana ori, dupa caz, in incinte sau in nisele constructiilor, cu acordul prealabil al proprietarilor incintelor/ constructiilor, urmand ca retelele edilitare amplasate subteran sa fie semnalate prin markeri distinctivi, potrivit site-ului Avocatnet.ro.

De asemenea, modificarile mai prevad interzicerea amplasarii retelelor edilitare pe stalpi de iluminat public si de distributie a curentului electric, pe plantatii de aliniament, pe elemente de fatada ale imobilelor ori pe alte elemente/structuri de aceasta natura.

Totodata, potrivit MDRT, documentatiile tehnice elaborate pentru obiective de investitii privind realizarea/ extinderea/ modernizarea/ reabilitarea retelei stradale, precum si a drumurilor de interes local, judetean si national situate in extravilanul localitatilor, vor include, in mod obligatoriu , canale subterane in vederea amplasarii retelelor edilitare.

MDRT subliniaza, in acelasi timp, ca aceste masuri se vor aplica inclusiv obiectivelor de investitii ale caror studii de prefezabilitate si/sau studii de fezabilitate sunt in curs de elaborare la data intrarii in vigoare a acestor modificari.

Sursa: Avocatnet.ro

 
13/05/2011 - Acest articol a fost citit de 3084 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 35 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Sisteme de automatizare aferente centralelor...
Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile...
Certificatul energetic ar putea deveni...
Certificat Energetic/Certificat de Performanta...
Investitii de 5 miliarde de euro pentru...
Stirile urmatoare
Bugetarea veniturilor si a costurilor in...
Legea ANRE a fost aprobata de Senat
Noua Directiva 2012/19/UE privind deseurile de...
Noua legislatie de colectare a deseurilor...
Noi reglementari pentru A.N.R.E.
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric