Certificatul energetic ar putea deveni obligatoriu in doua lui


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Certificatul energetic ar putea deveni obligatoriu in doua lui


Certificatul energetic pentru cladiri ar putea intra in vigoare peste doua luni, dupa ce va exista un numar suficient de auditori, a declarat, miercuri, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, la finalul sedintei de Guvern.

certificat energetic

"In doua luni acest certificat va intra in vigoare, noi speram ca atunci sa avem suficient de multi auditori pentru a face acest lucru. De asemenea, ministerul a achizitionat doua programe care vor permite introducerea unor date legate de locuinta si deci obtinerea rapida a acestui certificat", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, potrivit Capital.

Potrivit sursei citate, Romania trebuia sa implementeze acest certificat de la 1 ianuarie 2010, dar inca nu a intrat in atentia Comsiei Europene, si spera ca "acest lucru sa nu se intample nici pana la momentul cand certificatul va deveni obligatoriu ".

Prin certificatul energetic, potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei energetice a apartamentului, exprimata, in principal, prin consumul total anual specific de energie, exprimat in kWh/mp arie utila, respectiv prin consumul de caldura anual specific pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat, dar si asupra eficientei energetice a apartamentului, prin incadrarea acestuia intr-o clasa energetica, in functie de consumul total anual specific de energie, scrie Capital.

De asemenea, certificatul contine o serie de recomandari pentru imbunatatirea calitatii locuintei, din punctul de vedere al consumurilor energetice, informeaza Agerpres.

Majoritatea cladirilor vechi din Romania sunt incadrate in clasele energetice C si D avand consumuri specifice anuale pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat peste 200 kWh/m2 an, potrivit Capital.

Certificatul este valabil 10 ani de la data emiterii si se elaboreaza de catre auditori energetici pentru cladiri, persoane fizice atestate.


Sursa: Capital

 
18/02/2010 - Acest articol a fost citit de 2638 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 67 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Certificat Energetic/Certificat de Performanta...
Investitii de 5 miliarde de euro pentru...
Probleme de sanatate provocate de campurile...
Guvernul a modificat legislatia in domeniul...
Reguli verzi pentru amenajarea cursurilor de apa
Stirile urmatoare
Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile...
Sisteme de automatizare aferente centralelor...
Guvernul a interzis amplasarea de echipamente...
Bugetarea veniturilor si a costurilor in...
Legea ANRE a fost aprobata de Senat
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric