Probleme de sanatate provocate de campurile electromagnetice


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Probleme de sanatate provocate de campurile electromagnetice


Printre punctele esentiale aflate pe agenda sesiunii din 1-2 aprilie a Parlamentului European se afla raportul prezentat de deputatul Fredericque Ries (ALDE, Belgia) despre problemele de sanatate provocate de campurile electromagnetice.

campuri electromagnetice

Tehnologia aparatelor fara fir (telefoane mobile, Wifi-Wi max-Bluetooth, telefoane cu baza fixa DECT) emite campuri electromagnetice (CEM), care pot avea efecte adverse asupra sanatatii umane. Comisia PE pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara solicita o mai buna protectie a cetatenilor fata de radiatiile electromagnetice, o cercetare mai activa pentru a aborda potentialele probleme de sanatate, precum si reconsiderarea limitelor CEM europene.
O mai buna informare si mai mult transparenta - Pentru ameliorarea constanta a informarii consumatorilor, este necesara modificarea normelor tehnice ale Comitetului european de standardizare electrotehnica, in vederea impunerii obligatiei de mentionare pe etichete a puterii de emisie si a faptului ca orice aparat care functioneaza fara fir emite microunde. Comisia parlamentara propune punerea la dispozitia publicului a unor harti de prezentare a expunerii la linii de inalta tensiune, radiofrecvente si microunde, in special cele produse de stalpii de telecomunicatii, releele radio si antenele de telefonie. Aceste informatii ar trebui sa fie prezentate pe o pagina de internet pentru a fi consultate usor de catre public si pentru a fi diseminate prin mijloacele de comunicare.
Minimizarea expunerii locuitorilor - Deputatii din comisia parlamentara invita Consiliul si Comisia, in coordonare cu statele membre si Comitetul Regiunilor, sa sprijine punerea in practica a unei norme unice pentru minimizarea expunerii locuitorilor in cazurile de extindere a retelei de linii de energie electrica de inalta tensiune. Actorii industriali, precum si administratorii infrastructurilor relevante ar putea avea in vedere elaborarea unor prevederi referitoare la distanta intre locul in cauza si emitatoare sau altitudinea locului vizat fata de altitudinea antenei-releu si directia antenei emitatoare fata de spatiile rezidentiale, pentru a oferi garantii si a proteja populatia care locuieste in apropierea acestor echipamente. Deputatii solicita plasarea optima a stalpilor si transmitatoarelor si fac apel la partajarea stalpilor si transmitatoarelor plasate in acest fel de catre furnizori, astfel incat sa limiteze proliferarea stalpilor si transmitatoarelor slab pozitionate. In raport se denunta anumite campanii de comercializare ale operatorilor de telefonie deosebit de agresive cu ocazia sarbatorilor de sfarsit de an si a altor ocazii speciale, cum ar fi vanzarea telefoanelor mobile destinate exclusiv copiilor sau pachetele cu minute gratuite create pentru adolescenti. De asemenea, se remarca faptul ca societatile de asigurari au tendinta de a exclude acoperirea riscurilor legate de CEM in cadrul politelor de responsabilitate civila, ceea ce inseamna, in mod evident, ca asiguratorii europeni pun deja in practica viziunea lor asupra principiului precautiei.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
01/04/2009 - Acest articol a fost citit de 3441 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 68 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Guvernul a modificat legislatia in domeniul...
Reguli verzi pentru amenajarea cursurilor de apa
Pret de referinta pe gigacalorie
Infiintarea companiei energetice nationale
Colectare baterii si acumulatorilor uzati
Stirile urmatoare
Investitii de 5 miliarde de euro pentru...
Certificat Energetic/Certificat de Performanta...
Certificatul energetic ar putea deveni...
Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile...
Sisteme de automatizare aferente centralelor...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric