Infiintarea companiei energetice nationale


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Infiintarea companiei energetice nationale


Executivul a decis prin ordonanta de urgenta crearea unei companii nationale energetice care va deveni a doua mare companie romaneasca dupa Petrom

Potrivit sefului Executivului, prin crearea noii companii energetice, Guvernul a urmarit asigurarea securitatii energetice, precum si cresterea calitatii serviciilor, care sa duca in final la costuri suportabile pentru consumatori.

Noua companie va impulsiona concurenta pe piata interna si regionala.

„Noua companie energetica regrupeaza aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Imi doresc ca aceasta companie sa functioneze ca o locomotiva pentru economia romaneasca”, a aratat primul-ministru.

„Societatile mici nu au cum sa reziste in aceasta concurenta acerba, in fata societatilor mari. Din pacate la noi sectorul energetic este complet divizat in societati mici fara capacitate financiara, incapabile sa reziste concurentei, incapabile sa se finanteze pentru modernizare si pentru a face fata normelor din ce in ce mai stricte de protectie a mediului care sunt adoptate la nivelul UE” a sustinut primul ministru.

„Ceea ce urmarim nu este crearea unei societati de stat, ci o societate care sa fie privatizata, insa o societate care sa fie privatizata cu investitori de portofoliu si nu cu investitor strategic ca altfel nu am face decat sa-i punem pe tava unei societati mari o societate extrem de tentanta. (...) Fara o societate puternica suntem pur si simplu spectatori la marile proiecte energetice care ar trebui sa se deruleze incluzand Romania” a mai spus  primul-ministru, care a dat exemplul unor proiecte majore in care Romania va fi implicata, precum constructia conductei de transport titei Constanta-Trieste si proiectul Nabucco. 

Valoarea estimata a companiei pe baza activelor este de apoximativ 20-24 de miliarde de euro, va deveni a doua mare companie romaneasca  dupa Petrom si va fi in primele 25 de companii din Europa centrala si de est.

Capacitatea instalata pe care o va detine este de aproximativ 10 mii de MW.

Totodata, este prevazuta dublarea cantitatilor de energie care vor fi tranzactionate pe piata libera.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
10/10/2008 - Acest articol a fost citit de 2696 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 54 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Colectare baterii si acumulatorilor uzati
Preluarea SC ISAF SA de catre Colas Rail SA
Program prin care companiile interesate sa...
Reguli pentru furnizorii de energie electrica...
Hidrosind se opune infiintarii unei companii...
Stirile urmatoare
Pret de referinta pe gigacalorie
Reguli verzi pentru amenajarea cursurilor de apa
Guvernul a modificat legislatia in domeniul...
Probleme de sanatate provocate de campurile...
Investitii de 5 miliarde de euro pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric