Hidrosind se opune infiintarii unei companii energetice nationale


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Hidrosind se opune infiintarii unei companii energetice nationale


AVAS distruge Hidroelectrica si falimenteaza? sistemul energetic romanesc

Federatia Sindicatelor Hidroelectrica - Hidrosind se opune infiintarii unei companii energetice nationale si acuza Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) de distrugere a SC Hidroelectrica SA si de falimentare a sectorului energetic romanesc, potrivit unui comunicat de presa al sindicatului.

"Fata de preocuparile AVAS de distrugere a SC Hidroelectrica SA si de falimentare a sectorului energetic romanesc Federatia Sindicala Hidroelectrica Hidrosind, avand in vedere efectele dezastroase ale schimbarilor climatice resimtite in ultimii ani in Romania, modificarile hidrologice din ultimii ani, necesitatea promovarii folosintelor complexe pentru aparare impotriva inundatiilor, alimentarii cu apa etc., necesitatea valorificarii la maxim a potentialului hidroenergetic al tarii in perspectivele cresterii alarmante a preturilor combustibililor fosili si necesitatea promovarii resurselor regenerabile, in consens cu Politica Energetica a UE, supune atentiei Guvernului cat si Consiliului Suprem de Aparare a Tarii initierea, elaborarea si adoptarea in regim de urgenta a Programului National de valorificare a potentialului hidroenergetic si de aparare impotriva inundatiilor", se arata in comunicatul Hidrosind.

De asemenea, Hidrosind critica modul in care AVAS a elaborat Nota de fundamentare pe care a inaintat-o Guvernului cu privire la infiintarea companiei energetice nationale. In opinia Hidrosind aparitia unei astfel de concentrari economice va avea efecte negative asupra mediului dconcurential din piata de energie romaneasca.

"Concurenta pe piata nu este data de forma de proprietate, ci de numarul si ponderea jucatorilor", se mai precizeaza in documentele Hidrosind.

Potrivit Hidrosind, Electrica are un plan de dezvoltare pana in 2025 si un necesar de peste doua miliarde de euro pentru retehnologizare, modernizari, terminarea investitiilor incepute si nu de un miliard de euro asa cum se arata in Nota de fundamentare.

De asemenea, Hidrosind considera ca AVAS nu a luat in calcul si sumele care vor fi necesare incepand cu 2013 pentru reducera emisiilor de CO2 ale complexurilor energetice Turceni si Rovinari.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
30/07/2008 - Acest articol a fost citit de 4776 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 308 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Proiectul de HG privind Compania Nationala...
Reguli europene pe piata de energie
Tehnologie moderna in domeniul energetic
Preturile energiei electrice in atentia...
Aprobare Lege investitii
Stirile urmatoare
Reguli pentru furnizorii de energie electrica...
Program prin care companiile interesate sa...
Preluarea SC ISAF SA de catre Colas Rail SA
Colectare baterii si acumulatorilor uzati
Infiintarea companiei energetice nationale
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric