Preturile energiei electrice in atentia Parlamentul European


ghidelectric.ro
Joi, 22 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Preturile energiei electrice in atentia Parlamentul European


Parlamentul European a adoptat ieri un raport pentru elaborarea unei Carte europene a drepturilor consumatorilor de energie, avand ca scop protectia mai buna a acestora si imbunatatirea calitatii serviciilor furnizate de operatori

Printre masurile prevazute in raportul intocmit de eurodeputatul socialist Mia De Vits se numara preturile bazate pe consum real, accesibilitatea informatiilor despre tarife si mecanisme de indexare, posibilitatea de racordare gratuita intr-o luna la un nou furnizor si extinderea utilizarii contoarelor inteligente.

Raportul subliniaza faptul ca preturile europene la energie electrica si gaze trebuie sa fie „rezonabile, usor si clar comparabile, transparente si, de asemenea, bazate pe consumul real de energie” si prevede ca „preturile, tarifele, mecanismele de indexare si conditiile publicate trebuie sa fie usor accesibile consumatorilor, printr-un set cuprinzator si usor de inteles de instrumente de informare”.

Pentru garantarea transparentei, eurodeputatii au aratat ca este necesara dezvoltarea unui model pentru facturile standard, bazat pe cele mai bune practici.

Parlamentul European a adoptat un amendament in care se solicita statelor membre sa asigure extinderea utilizarii contoarelor inteligente cu intreruperi minime pentru consumatori.

Responsabilitatea ar trebui sa revina companiilor de distributie si furnizare a energiei, iar autoritatile nationale de reglementare ar trebui sa se ocupe de monitorizarea acestui proces de extindere.


Sursa: Financiarul.COM
 
20/06/2008 - Acest articol a fost citit de 2597 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 38 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Aprobare Lege investitii
Listele de cheltuieli eligibile aprobate de...
Facilitati pentru plata facturii la energie in...
Practici neconcurentiale pe piata de energie
Functionarea Comitetului de arbitraj
Stirile urmatoare
Tehnologie moderna in domeniul energetic
Reguli europene pe piata de energie
Proiectul de HG privind Compania Nationala...
Hidrosind se opune infiintarii unei companii...
Reguli pentru furnizorii de energie electrica...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric