Reguli europene pe piata de energie


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Reguli europene pe piata de energie


PD-L doreste ca piata energetica sa functioneze dupa reguli europene

Europarlamentarii Marian Zlotea  si  Dragos David (PPE-DE, PD-L) solicita Guvernului Romaniei aplicarea principiilor politicii energetice europene, adoptate recent de Parlamentul European in cadrul unui raport privind cel de-al treilea pachet energetic european.

Raportul recomanda statelor membre UE transparenta preturilor si tarifelor, aplicarea normelor privind protectia consumatorilor si concurenta, identificarea consumatorilor vulnerabili, combaterea saraciei energetice, sporirea eficientei energetice si realizarea premiselor pentru o piata concurentiala si competitiva.

Astfel si Romania trebuie sa se alinieze acestor standarde comune, asigurandu-se ca cetatenii sunt informati obiectiv si platesc un pret corect pentru energie, stabilit de o piata competitiva bazata pe o concurenta  reala.

Marian Zlotea, membru in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor, sustine importanta prevederilor referitoare la drepturile consumatorilor, respectiv dreptul de alegere a furnizorului si de denuntare a contractului de furnizare, dreptul la informare cu privire la facturarea consumului real la electricitate si gaz , transparenta costurilor si a preturilor finale, tarifelor si a contractelor de furnizare.

La randul sau, Dragos David, membru in Comisia pentru industrie, cercetare si energie subliniaza faptul ca pachetul energetic adoptat de Parlamentul European in prima lectura este important din prisma definirii unei piete comune energetice europene, pentru asigurarea sigurantei energetice si pentru dezvoltarea tehnologiilor energetice strategice.

In septembrie 2007, Comisia Europeana a propus un pachet de legi care sa impuna separarea productiei de energie si gaz de furnizarea acestora. Comisia intentioneaza astfel sa permita micilor companii accesul la piata, sa ofere consumatorilor posibilitatea de a alege intre mai multi furnizori si sa intensifice folosirea surselor de energie regenerabile.

Parlamentul European a votat acest raport intr-o prima lectura.

Delegatia Romaniei in grupul PPE-DE a cerut Consiliului si Comisiei Europene sa asigure atat adoptarea si aplicarea integrala de catre statele membre a directivelor necesare pentru realizarea efectiva a pietei unice a gazelor naturale cat mai curand posibil, pe acelasi model impus Romaniei.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
24/07/2008 - Acest articol a fost citit de 3927 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 95 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Tehnologie moderna in domeniul energetic
Preturile energiei electrice in atentia...
Aprobare Lege investitii
Listele de cheltuieli eligibile aprobate de...
Facilitati pentru plata facturii la energie in...
Stirile urmatoare
Proiectul de HG privind Compania Nationala...
Hidrosind se opune infiintarii unei companii...
Reguli pentru furnizorii de energie electrica...
Program prin care companiile interesate sa...
Preluarea SC ISAF SA de catre Colas Rail SA
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric