Investitii de 5 miliarde de euro pentru redresarea economica a Uniunii Europene


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Investitii de 5 miliarde de euro pentru redresarea economica a Uniunii Europene


Planul european de redresare economica prevede investitii in valoare de 5 miliarde de euro pentru proiecte de energie, internet in banda larga si masuri destinate dezvoltarii rurale.

bani UE

3.98 miliarde de euro vor fi investite in infrastructura pentru electricitate, gaze naturale, energie eoliana, captarea/stocarea dioxidului de carbon. Parlamentul European sprijina alocarea a 1.02 miliarde de euro pentru proiecte din domeniul dezvoltarii rurale.
3,98 miliarde de euro pentru proiecte din domeniul energiei - Eugenijus Maldeikis (GUEN, Lituania) - Aceasta propunere stabileste proceduri si metode de acordare de asistenta financiara pentru a stimula investitiile in crearea unei retele europene integrate de energie, capabile sa asigure o mai mare siguranta a aprovizionarii cu energie, contribuind, in acelasi timp, la imbunatatirea politicii Uniunii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Cele 3,98 miliarde de euro vor fi alocate dupa cum urmeaza:
- 2.365 de milioane de euro pentru infrastructura de electricitate
- 565 de milioane de euro pentru energie eoliana marina
- 1.050 de milioane de euro pentru captarea si stocarea dioxidului de carbon.
Proiecte pentru infrastructura de electricitate, gaze si energie eoliana marina vor fi co-finantate cu pana la 50% din planul de redresare. Instalatii de stocare si captare a dioxidului de carbon vor putea fi co-finantate cu pana la 80% din costuri.
200 de milioane de euro pentru gazoductul Nabucco - Planul de redresare economica prevede alocarea a 200 de milioane de euro pentru construirea gazoductului Nabucco care va transporta gaze naturale din regiunea caspica spre UE.
De relevanta pentru Romania este finantarea din acest plan de redresare a  proiectelor de interconectare de gaz Romania-Ungaria (30 milioane de euro) si Romania-Bulgaria (10 milioane de euro) si a dezvoltarii infrastructurii echipamentelor care sa permita inversarea fluxului de gaze in eventualitatea unei intreruperi de scurta durata a aprovizionarii (80 milioane de euro).
Fondurile neutilizate vor fi folosite pentru eficienta energetica si energii regenerabile - In urma compromisului dintre Consiliu si Parlament, Comisia Europeana va monitoriza punerea in aplicare a planului de redresare economica si va publica anual un raport  care va include si propunerea de buget pentru anul urmator. In cazul in care raportul din martie 2010 constata riscuri serioase legate de implementarea proiectelor prioritare, Comisia va propune proiecte suplimentare pentru eficienta energetica si energii regenerabile.
Rezolutia Parlamentului European a fost adoptata cu 526 voturi pentru,  64 impotriva si 14 abtineri.
Mai multa flexibilitate pentru masuri din domeniul dezvoltarii rurale - raportoare Petya Stavreva (PPE-DE, Bulgaria) - 250 de milioane de euro suplimentare fata de fondurile planificate pentru 2009, precum si mai multa flexibilitate in alocarea si utilizarea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea internetului in banda larga in zonele rurale si pentru noile provocari din domeniul agriculturii: acestea reprezinta solicitarile Parlamentului European cu privire la masurile din sectorul dezvoltarii rurale incluse in Planul European de redresare economica.
Rezolutia a fost adoptata cu 615 voturi pentru, 21 impotriva si 32 abtineri.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
07/05/2009 - Acest articol a fost citit de 2693 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 61 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Probleme de sanatate provocate de campurile...
Guvernul a modificat legislatia in domeniul...
Reguli verzi pentru amenajarea cursurilor de apa
Pret de referinta pe gigacalorie
Infiintarea companiei energetice nationale
Stirile urmatoare
Certificat Energetic/Certificat de Performanta...
Certificatul energetic ar putea deveni...
Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile...
Sisteme de automatizare aferente centralelor...
Guvernul a interzis amplasarea de echipamente...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric