Consumul de energie electrica a scazut cu 9,6%


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Consumul de energie electrica a scazut cu 9,6%


Consumul de energie electrica a scazut cu 9,6% in primele doua luni din 2009,potrivit Transelectrica

electrica

Consumul de energie electrica a scazut cu 9,6% in primele doua luni din 2009, din cauza ca mai multi consumatori industriali si-au inchis capacitatile de productie, a declarat luni noul director general al Transelectrica, Adrian Baicusi.

"In primele doua luni ale anului, consumul de energie electrica a scazut cu 9,6%, dar nu ca efect sezonier, ci din cauza ca marii consumatori si-au inchis productia. De asemenea, si exportul de electricitate a scazut", a precizat Adrian Baicusi.

El a mai spus ca urmatoarele doua luni vor fi definitorii. "Daca acest consum se stabilizeaza, nu vor mai aparea scaderi", a explicat director general al transportatorului national de electricitate, Transelectrica.

La randul sau, directorul din cadrul companiei, Octavian Lohan, a declarat luni agentiei NewsIn ca exportul de energie electrica a scazut in primele doua luni din acest an de la 750 la 550 MW, adica aproximativ cu 28%.

Exportul de energie electrica a crescut cu 1.810,3 milioane KWh, respectiv cu 53,9%, iar consumul final de energie electrica in anul 2008 a fost de 53.030,8 milioane KWh, cu 4,2 % mai mare fata de anul 2007, potrivit datelor provizorii transmise de Institutul National de Statistica (INS) la 11 februarie.

Productia interna a insumat 24.296,9 mii tep, in crestere cu 0,2% fata de anul 2007, iar importul a fost de 16.118,0 mii tep, in scadere cu 6,1%, potrivit datelor institutului de statistica.

In anul 2008, resursele de energie primara au scazut cu 2,4%, iar cele de energie electrica au crescut fata de anul 2007 cu 6%.

Sursa: Cotidianul.ro

 
03/03/2009 - Acest articol a fost citit de 2848 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 67 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Electrocontact, pe pierderi in 2008
Producatorul de motoare electrice,...
Consumul cu iluminatul public din Romania a...
Expertii BERD prevad o crestere economica de...
Romania si Letonia, singurele state din UE in...
Stirile urmatoare
Deficitul contului curent al balantei de plati...
Productia industriala a scazut cu 12% in...
Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu...
Volumul lucrarilor de constructii creste, dar,...
Petrom estimeaza caderea afacerilor cu 33%
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric