Fonduri mai consistente pentru eficientizarea energetica a cladirilor


ghidelectric.ro
Vineri, 29 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Fonduri mai consistente pentru eficientizarea energetica a cladirilor


Eurodeputatul Adriana Ticau cere fonduri mai consistente pentru eficientizarea energetica a cladirilor

energie

Adriana Ticau, raportoare a Parlamentului European pentru modificarea Directivei privind performanta energetica a cladirilor, sustine necesitatea cresterii alocatiei financiare pentru modernizarea energetica a cladirilor din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDER) de la 3% la 15%. Un amendament in acest sens a fost depus miercuri de deputata europeana in Comisia de dezvoltare regionala a Parlamentului European (REGI) in vederea modificarii regulamentului FEDER. "In prezent a fost impus un plafon 3% din fondurile totale FEDER alocate fiecarui stat membru pentru cheltuielile legate de ameliorarea performantei energetice si  utilizarea energiilor regenerabile in locuintele existente. Acest plafon trebuie sa creasca la 15% pentru a permite statelor membre si regiunilor Uniunii Europene sa investeasca in modernizarea cladirilor si locuintelor. Vom avea astfel o mai mare flexibilitate pentru statele membre, cu impact direct asupra cresterii gradului de absorbtie a fondurilor europene. Statele membre vor putea sa-si  revizuiasca programele operationale in 2010, avand astfel oportunitatea sa acorde un loc privilegiat eficientizarii energetice a cladirilor. Consider ca o prioritate realizarea de investitii in cladirile cu destinatie locativa pentru familiile cu venit scazut", a declarat Adriana Ticau.
Pentru a obtine rezultate substantiale economic, acest tip de investitii ar trebui sa nu fie realizate in mod fragmentat si izolat, ci in cadrul unui program stabilit de autoritatile publice din statele membre. Faptul ca putine locuinte din Uniune sunt modernizate inseamna si ca nu au existat suficiente fonduri. "De aceea este foarte important ca avem acest interval de 10 ani la dispozitie, pana in 2020. Industria poate astfel sa conceapa strategii, iar autoritatile publice programe de dezvoltare pentru acest orizont de timp" a afirmat Ticau.
Uniunea Europeana si-a propus ca pana in 2020 sa reduca cu 20% consumul de energie primara si emisiile de dioxid de carbon. Sectorul locuintelor este responsabil de 40% din consumul de energie primara la nivel european.
In prezent FEDER sprijina interventiile in sectorul locuintelor, inclusiv privind eficienta energetica a acestora, rezervate numai statelor membre care au aderat la Uniunea Europeana la 1 mai 2004 sau dupa aceasta data. "Acest sprijin pentru investitiile in domeniul eficientei energetice si energiilor regenerabile din sectorul locuintelor trebuie sa fie disponibil in toate statele membre", sustine eurodeputata social-democrata.
Fondul European de Dezvoltare Regionala este destinat sa redreseze principalele dezechilibre regionale din Uniunea Europeana. FEDER contribuie la reducerea diferentei intre nivelurile de dezvoltare ale diferitelor regiuni si la recuperarea decalajului de catre regiunile cele mai putin favorizate, inclusiv zonele rurale si urbane, zonele industriale in declin, precum si regiunile afectate de un handicap geografic sau natural, precum regiunile insulare si zonele muntoase, zonele cu densitate mica a populatiei si regiunile de frontiera. In domeniul eficientizarii energetice a cladirilor, FEDER poate sa fie utilizat prin cofinantare de catre autoritatile nationale, regionale sau locale pentru instalarea geamurilor duplex, a izolarii peretilor, a instalarii panourilor solare sau la inlocuirea instalatiilor de incalzire uzate sau neperformante etc.

Sursa: www.PROMPTMEDIA.ro

 
23/02/2009 - Acest articol a fost citit de 1939 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 23 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
Adrian Ticau cere ca pana la 15% din fondurile...
Boc urca la 50% subventia de la stat pentru...
CET Govora ar putea utiliza biomasa drept...
Energie in scadere datorita razboiului gazelor
Incep inscrierile in programul de reabilitare...
Stirile urmatoare
Romania trebuie sa isi inchida centralele poluante
Programul de reabilitare termica a cladirilor...
Mai multe investitii in eficienta energetica si...
Eficienta energetica a cladirilor noi necesita...
ELCEN resusciteaza termocentrala din Fantanele
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric