EFICIENTA ENERGETICA, o tema de discutie la ELIE


ghidelectric.ro
Vineri, 14 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

EFICIENTA ENERGETICA, o tema de discutie la ELIE


EFICIENTA ENERGETICA , o tema de discutie in cadrul Expozitiei Internationale de Echipamente si Tehnologii pentru Sisteme de Iluminat (ELIE) 8-11 Aprilie 2009, Palatul Parlamentului

EFICIENTA ENERGETICA, o tema de discutie la ELIE

Initiativa nationala pentru un Iluminat economic, lansata de Asociatia Romana a Electricienilor
Daca la sfarsitul mileniului trecut se spunea ca informatia este vitala pentru dezvoltarea omenirii, in ultima perioada am descoperit ca depindem intr-un mod tot mai insemnat de energie. Aceasta dependenta de energie ne afecteaza existenta, ea a devenit deja o problema vitala la nivel mondial.
Noi, Asociatia Romana a Electricienilor, sustinem prin toate actiunile noastre ca inainte de a cauta surse noi de energie va trebui sa invatam sa economisim energia pe care o avem la acest moment. Sursele noi de energie atat de vehiculate acum nu ar reprezenta de fapt decat intoarcerea la sursele folosite de om inainte de epoca industrializarii, adica intoarcerea la soare, vant, apa, biomasa, geodezie.
Ceea ce trebuie sa intelegem este ca fiecare trebuie sa jucam un rol important in batalia asta pentru energie. Un gest simplu poate avea o insemnatate neimaginabila. Nu considera ca daca stingi un bec nu vei salva omenirea de schimbarile climatice. Un bec de 100W uitat pentru o ora in fiecare zi consuma o energie de 36,5 kWh pe an. Sunt 75 de milioane de adolescenti de exemplu in Europa. Daca fiecare stinge becul pentru o ora pe zi, asta inseamna ca se va economisi o energie de 36,5 x 75 milioane = 2738 milioane kWh. Aceasta va evita ca 1,37 milioane de tone poluatoare sa fie eliberate in atmosfera. Ti se pare putin ? Si asta doar prin efortul minim al unui adolescent.
Sa stingi lumina este un inceput bun. Dar sunt multe alte modalitati prin care poti sa ajuti la salvarea Planetei in viitor.
Becurile economice si tehnologiile cu LEDuri utilizeaza doar a cincea parte din energia necesara becurilor traditionale si dureaza de peste opt ori mai mult timp. 6% din energie este utilizata de aparatele electrice uitate in standby. Cand apare beculetul rosu se consuma inca energie! Asa ca aminteste-ti ca intotdeauna sa scoti din priza echipamentele de tip Playstation, CD player-ul sau computerele. Sau este nevoie ca cineva sa monitorizeze in permanenta utilizarea efectiva a unui consumator electric ?
Din fericire sau nu omenirea dezvolta si astfel de tehnologii, dar pana la ce punct vrei sa fii inlocuit de tehnologii ? Nu ti-e teama ca intr-o apocalipsa tehnologica SF vei fi inlocuit definitiv cu o masina ?
Economia de energie reprezinta cea mai ieftina sursa de energie, fiind nepoluanta si usor de obtinut, in comparatie cu combustibilii fosili sau chiar cu sursele de energie regenerabila. La nivel national, potentialul mediu al economiei de energie (calculat ca medie ponderata a potentialurilor de economisire in sectoare economice precum industria, transporturile, sectorul rezidential etc.) este in prezent evaluat la aproximativ 30-40%. Dezvoltarea economica nu mai poate avea loc intr-un mod durabil fara a creste eficienta energetica.
Este considerata realista o reducere cu 40% a intensitatii energetice primare pana in 2015 , iar zona iluminatului este poate cea mai abordabila din acest punct de vedere.
Investirea a 1 Euro intr-un proiect care presupune cresterea eficientei energetice este considerata a duce la reducerea cu 1,26 Euro a costurilor de achizitie a resurselor primare.
Comisia Europeana a propus si ea un set complet de masuri in vederea instituirii unei noi politici energetice europene menite sa combata schimbarile climatice si sa stimuleze securitatea si competitivitatea sectorului energetic al UE. Una din aceste masuri vizeaza imbunatatirea eficientei energetice pana la 20% in perioada 2008-2020.
Preocuparea pentru un consum de energie economic trebuie sa devina o strategie nationala, iar Asociatia Romana a Electricienilor AREL si-a asumat responsabilitatea de a aduce la cunostinta publica acest mesaj. Un punct culminant va fi desigur simpozionul organizat in cadrul expozitiei de iluminat ELIE din 9 aprilie 2009 cand va fi lansata "Initiativa Nationala pentru un iluminat economic - Stare de Urgenta " concept de intens impact mediatic.

Sursa: www.elie.ro

 
20/02/2009 - Acest articol a fost citit de 2899 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "ELIE (ELECTRIC LIGHTING INTERNATIONAL EXHIBITION)"
Stirile anterioare
SISTEME DE ILUMINAT IN ROMANIA ANULUI 2009
Concursul de iluminat la ELIE
Calitatea sistemelor de iluminat si eficienta...
Cele mai moderne corpuri de iluminat la ELIE 2009
Corpuri de iluminat, surse de lumina si...
Stirile urmatoare
Calitatea si eficienta sistemelor de iluminat
Initiativa nationala pentru un iluminat...
Saptamana aceasta incepe ELIE !!! Va asteptam !!!
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric