Concursul de iluminat la ELIE


ghidelectric.ro
Sambata, 15 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Concursul de iluminat la ELIE


CONCURSUL DE ILUMINAT ELIE va avea loc in cadrul Expozitiei Internationale de Echipamente si Tehnologii pentru Sisteme de Iluminat din perioada 8-11 Aprilie 2009, Palatul Parlamentului

concurs iluminat CATEGORIA: PROIECTE REALIZATE

TEMA CONCURSULUI: SISTEME DE ILUMINAT IN ROMANIA ANULUI 2009 (O competitie pentru proiectantii de sisteme de iluminat)

Comitetul National Roman de Iluminat (C.N.R.I.), sprijinit de DK Expo, intentioneaza sa puna in evidenta proiectantii de iluminat care promoveaza calitatea sistemelor de iluminat si eficienta energetica prin solutii moderne si in concordanta cu estetica arhitecturala si normele din domeniul iluminatului.
Sistemele de iluminat din Romania sunt marcate de aparitia pe piata a diverse solutii moderne de iluminat si de dorinta de a le incadra in conceptul arhitectural al cladirii. C.N.R.I. doreste sa promoveze proiectele de succes din acest domeniu, prin accentul pe calitate si eficienta energetica. Aceasta idee vine in continuarea activitatii de recunoastere a competentelor in domeniul iluminatului, prin acordarea Certificatelor de atestare Profesionala in Iluminat (C.A.P.I.), menite sa stimuleze profesionalismul in acest domeniu. Intentia organizatorilor concursului este sa ofere participantilor ocazia de a-si prezenta proiectele remarcabile.
Categoria proiecte realizate se va desfasura pe doua sectiuni: Iluminat interior si Iluminat exterior. Fiecare participant (autor sau grup de autori) poate prezenta maxim 2 proiecte la fiecare sectiune.
Participarea la concurs este voluntara si gratuita. Pentru buna desfasurare si circulatie a informatiilor este necesara inscrierea in concurs, in conditiile regulamentului (disponibil la www.cnri.ro, www.elie.ro  - sectiunea concurs ELIE)
Miza concursului consta in premii in valoare totala de 12.000 de euro, precum si prezentarea primelor 10 proiecte in paginile unor reputate reviste de specialitate. 
Subiectul concursului consta in dezvoltarea unei solutii de iluminat electric pentru un spatiu interior sau exterior, care sa faca parte integranta din conceptul arhitectural. Proiectul trebuie sa aiba o abordare luminotehnica, cu criterii de calitate in acord cu normele europene si cu accent pe reducerea consumului de energie electrica. Pentru aceasta se va evidentia puterea electrica instalata a sistemului de iluminat raportata la suprafata iluminata. La baza proiectului trebuie sa fie un studiu luminotehnic si calcule bazate pe diverse programe de proiectare recunoscute in domeniu. La sistemele de iluminat interior, se va lua in consideratie si utilizarea luminii naturale in cladiri, prin integrarea celor doua surse (natural/electric), cu structuri moderne, conditie determinanta in eficienta energetica si calitate.  O atentie deosebita va fi acordata si utilizarii sistemelor de control, care trebuie sa conduca la o crestere a eficientei energetice. Sunt avute in vedere iluminarea spatiilor care reclama solutii moderne sau efecte arhitecturale.

Continutul prezentarii pentru concurs va fi structurat in patru capitole:

1.descrierea conceptului de iluminat pentru spatiul ales,
2.descrierea proiectului de iluminat cu accent pe solutiile tehnice si valorile luminotehnice obisnuite,
3.prezentarea de planse tehnice, cuprinzand planul de amplasare al aparatelor de iluminat, sectiuni caracteristice si detalii etc.,
4.cateva fotografii ale proiectului realizat.
Ponderea celor patru capitole va fi stabilita de catre autori, astfel incat sa se obtina o sinteza echilibrata, lizibila si eficienta pentru intelegerea si aprecierea solutiilor.

Formatul prezentarii solutiilor pentru concurs va fi urmatorul:
- o plansa pe hartie 70 x 100 cm cu prezentarea proiectului, paginata vertical, care va fi predata rulata in tub,
- un CD care va contine aceeasi prezentare a proiectului in format digital (fisiere pdf si jpeg), la rezolutii care sa permita printarea la scara 1:1 pe plansa 70 x 100 cm.
- un plic de identificare conform regulamentului (vezi www.cnri.ro, www.elie.ro  - sectiunea concurs ELIE).
 
18/02/2009 - Acest articol a fost citit de 3811 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 91 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "ELIE (ELECTRIC LIGHTING INTERNATIONAL EXHIBITION)"
Stirile anterioare
Calitatea sistemelor de iluminat si eficienta...
Cele mai moderne corpuri de iluminat la ELIE 2009
Corpuri de iluminat, surse de lumina si...
Expozitie specializata de iluminat - ELIE
Stirile urmatoare
SISTEME DE ILUMINAT IN ROMANIA ANULUI 2009
EFICIENTA ENERGETICA, o tema de discutie la ELIE
Calitatea si eficienta sistemelor de iluminat
Initiativa nationala pentru un iluminat...
Saptamana aceasta incepe ELIE !!! Va asteptam !!!
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric