ELCEN resusciteaza termocentrala din Fantanele


ghidelectric.ro
Joi, 13 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

ELCEN resusciteaza termocentrala din Fantanele


Producatorul de stat de energie electrica si termica Electrocentrale (ELCEN) Bucuresti si consortiul austriac Unit Investment NV

termocentrala

Producatorul de stat de energie electrica si termica Electrocentrale (ELCEN) Bucuresti si consortiul austriac Unit Investment NV – Wienstrom GmbH vor construi o centrala electrica in localitatea Fantanele din judetul Mures, a anuntat Flori Stoenescu, director tehnic in cadrul ELCEN. „Pentru proiectul de tip Green/Broen Field care urmeaza a fi implementat la Fantanele a fost ales investitorul, consortiul Unit Investment NV – Wienstrom GmbH, care va fi actionar alaturi de ELCEN la societatea de proiect”, ne-a declarat Flori Stoenescu.
Acesta a precizat ca momentan nu s-a stabilit capacitatea viitoarei centrale electrice si nici valoarea investitiei, care vor fi facute publice doar dupa incheierea negocierilor dintre cele doua societati. „Intre ELCEN si investitorul selectat, urmare a unor negocieri, se va incheia un memorandum de intelegere, abia dupa semnarea acestuia va incepe negocierea documentelor constitutive in baza carora sa fie inregistrata viitoarea societate mixta”, a explicat directorul ELCEN. Totusi, conform unor surse neoficiale, investitia de la viitoarele centrale electrice de la Fantanele si de la Progresu Bucuresti se va situa in jurul cifrei de 500-600 de milioane de euro.
Viitoarea centrala electrica va fi construita in curtea termocentralei din Fantanele, aflata in stare de conservare. „Noul grup in tehnologie moderna va fi amplasat in curtea actualei termocentrale din Fantanele. De asemenea, ELCEN urmareste redistribuirea personalului sau de la Termocentrala din Iernut”, a mai spus Flori Stoenescu. In prezent 40 de muncitori, fosti angajati ai termocentralei din Fantanele, sunt angajati ai Termoserv Iernut, unde se deplaseaza zilnic cu un autobuz special.

Sursa: ziaruldemures.ro

 
05/05/2009 - Acest articol a fost citit de 5311 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 234 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
Eficienta energetica a cladirilor noi necesita...
Mai multe investitii in eficienta energetica si...
Programul de reabilitare termica a cladirilor...
Romania trebuie sa isi inchida centralele poluante
Fonduri mai consistente pentru eficientizarea...
Stirile urmatoare
Reabilitarea complexului energetic Turceni
Retehnologizarea termocentralei Doicesti
Centrale termice fara datorii
Termocentrala la Isalnita
BEI ar putea cofinanta centrala electrica de la...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric