Volumul lucrarilor de constructii creste, dar, totusi, scade!?


ghidelectric.ro
Marti, 30 Noiembrie 2021
Ne gasiti si pe:            

Volumul lucrarilor de constructii creste, dar, totusi, scade!?


In luna februarie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna ianuarie 2009 cu 6,7%

Volumul lucrarilor de constructii creste, dar, totusi, scade!?

In luna februarie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna ianuarie 2009 cu 6,7% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,6%, conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca seria bruta cat si ca seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,4%, respectiv 1,1 %.
Februarie 2009 comparativ cu ianuarie 2009 - Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2009, comparativ cu luna ianuarie 2009 a inregistrat o scadere cu 8,6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la urmatoarele componente: lucrarile de constructii noi (-5,8%) si lucrarile de reparatii capitale (-2,0%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 1,8%.
Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: cladiri rezidentiale (-23,5%), constructii ingineresti (-8,4%) si cladiri nerezidentiale (-0,9%).
Februarie 2009 comparativ cu februarie 2008 - Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2009, comparativ cu luna februarie 2008 a scazut cu 1,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la urmatoarele componente : lucrarile de reparatii capitale (-6,2%) si lucrarile de intretinere reparatii curente (-2,3%). La lucrarile de constructii noi a fost o crestere de 11,2%.
Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la urmatoarele componente, astfel: cladiri nerezidentiale (+21,2%) si cladiri rezidentiale (+8,8%). La constructii ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 12,0%.
Perioada 1.I. – 28.II.2009 comparativ cu perioada 1.I. – 29.II.2008 - In perioada 1.I - 28.II.2009, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,5%, crestere evidentiata la urmatoarele tipuri de constructii: cladiri rezidentiale (+21,0%) si cladiri nerezidentiale (+17,8%). La constructii ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 4,0%.
Pe elemente de structura la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere de 18,1%. Scaderi au fost la lucrarile de reparatii capitale (-6,9%) si lucrarile de intretinere si reparatii curente (-3,9%).

Sursa: www.promptmedia.ro

 
09/04/2009 - Acest articol a fost citit de 1716 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 47 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu...
Productia industriala a scazut cu 12% in...
Deficitul contului curent al balantei de plati...
Consumul de energie electrica a scazut cu 9,6%
Electrocontact, pe pierderi in 2008
Stirile urmatoare
Petrom estimeaza caderea afacerilor cu 33%
Procentul de prefinantare a proiectelor din...
Cifra de afaceri din industrie a scazut in...
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu...
Piata de energie din Romania nu este...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| Carolina Design| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric