Volumul lucrarilor de constructii creste, dar, totusi, scade!?


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Volumul lucrarilor de constructii creste, dar, totusi, scade!?


In luna februarie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna ianuarie 2009 cu 6,7%

Volumul lucrarilor de constructii creste, dar, totusi, scade!?

In luna februarie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna ianuarie 2009 cu 6,7% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,6%, conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca seria bruta cat si ca seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,4%, respectiv 1,1 %.
Februarie 2009 comparativ cu ianuarie 2009 - Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2009, comparativ cu luna ianuarie 2009 a inregistrat o scadere cu 8,6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la urmatoarele componente: lucrarile de constructii noi (-5,8%) si lucrarile de reparatii capitale (-2,0%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 1,8%.
Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: cladiri rezidentiale (-23,5%), constructii ingineresti (-8,4%) si cladiri nerezidentiale (-0,9%).
Februarie 2009 comparativ cu februarie 2008 - Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2009, comparativ cu luna februarie 2008 a scazut cu 1,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la urmatoarele componente : lucrarile de reparatii capitale (-6,2%) si lucrarile de intretinere reparatii curente (-2,3%). La lucrarile de constructii noi a fost o crestere de 11,2%.
Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la urmatoarele componente, astfel: cladiri nerezidentiale (+21,2%) si cladiri rezidentiale (+8,8%). La constructii ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 12,0%.
Perioada 1.I. – 28.II.2009 comparativ cu perioada 1.I. – 29.II.2008 - In perioada 1.I - 28.II.2009, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,5%, crestere evidentiata la urmatoarele tipuri de constructii: cladiri rezidentiale (+21,0%) si cladiri nerezidentiale (+17,8%). La constructii ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 4,0%.
Pe elemente de structura la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere de 18,1%. Scaderi au fost la lucrarile de reparatii capitale (-6,9%) si lucrarile de intretinere si reparatii curente (-3,9%).

Sursa: www.promptmedia.ro

 
09/04/2009 - Acest articol a fost citit de 1955 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 47 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu...
Productia industriala a scazut cu 12% in...
Deficitul contului curent al balantei de plati...
Consumul de energie electrica a scazut cu 9,6%
Electrocontact, pe pierderi in 2008
Stirile urmatoare
Petrom estimeaza caderea afacerilor cu 33%
Procentul de prefinantare a proiectelor din...
Cifra de afaceri din industrie a scazut in...
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu...
Piata de energie din Romania nu este...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric