Procentul de prefinantare a proiectelor din fonduri europene creste la 30%


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Procentul de prefinantare a proiectelor din fonduri europene creste la 30%


Guvernul a decis, marti, majorarea procentului de prefinantare a proiectelor din fonduri europene de la 20% la 30%, a anuntat premierul Emil Boc.

fonduri europene

Aceasta este cea de-a doua majorare a procentului de prefinantare din acest an, dupa cea de la 15% la 20%. "Aceasta masura va asigura o mai buna absorbtie a fondurilor comunitare si va aduce mai  multi bani in economie din care sa fie platite lucrarile care se deruleaza din fonduri europene", apreciaza prim-ministrul.
Ca regula generala, la proiectele selectate pentru fonduri structurale, sistemul de finantare este sub forma de decont, adica titularul proiectului trebuie sa efectueze cheltuieli din fonduri proprii, urmand sa ii fie rambursate ulterior, intr-o perioada de 2-3 luni. In cazul proiectelor care presupun infrastructura si lucrari publice, este absolut necesara o suma de bani pentru a plati antreprenorii astfel incat sa fie demarate lucrarile. Astfel, pentru a nu efectua aceste cheltuieli din bugetul local, autoritatile publice locale au posibilitatea de a solicita un avans, care sa permita inceperea lucrarilor. Acest avans, sau prefinantare, a fost initial (in 2007) stabilit la 15% din valoarea totala eligibila a proiectului. Ulterior, procentul a fost ridicat la 20% si acum, la 30%.

Cota majorata de pre-finantare va fi acordata numai in anumite conditii
„Am majorat cota de pre-finantare de la 20 la 30% si dam posibilitatea autoritatilor locale sa plateasca mult mai usor partea de TVA, nemaifiind obligate sa suporte din bugetul Consiliului Local aceasta suma de bani./.../ Prin aceste masuri mai rezolvam o problema scadenta a celor care deruleaza fonduri europene, indeosebi a administratiilor locale: problema TVA-ului pe care trebuie sa il plateasca autoritatile locale”, a declarat marti prim-ministrul Emil Boc, la finalul reuniunii de Comitetului Interministerial privind absorbtia fondurilor comunitare.

 
27/05/2009 - Acest articol a fost citit de 2694 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 92 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Petrom estimeaza caderea afacerilor cu 33%
Volumul lucrarilor de constructii creste, dar,...
Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu...
Productia industriala a scazut cu 12% in...
Deficitul contului curent al balantei de plati...
Stirile urmatoare
Cifra de afaceri din industrie a scazut in...
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu...
Piata de energie din Romania nu este...
Evolutia economiei in semestrul 1, 2009
Piata de energie in scadere si in semestrul 2...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric