Piata de energie in scadere si in semestrul 2 din 2009


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Piata de energie in scadere si in semestrul 2 din 2009


Jucatorii din piata interna de energie au fost puternic afectati de criza in primul semestru al anului, pe intreg lantul productie-furnizare, din cauza reducerii consumului industrial, chiar si cu pana la 45%

scadere in energie

Jucatorii din piata interna de energie au fost puternic afectati de criza in primul semestru al anului, pe intreg lantul productie-furnizare, din cauza reducerii consumului industrial, chiar si cu pana la 45%, ceea ce s-a tradus in afaceri mai mici cu 20% pana la 40% si o profitabilitate de subzistenta, in anumite cazuri, declara mai multi reprezentanti ai companiilor din domeniu, chestionati de Business Standard.
Cel mai mare trader de electricitate si, in acelasi timp, producator de stat de energie, Complexul Energetic (CEN) Craiova, anun?a ca, in primele sase luni ale anului, scaderea activitatii in sectorul termoenergetic este de minimum 25%, pe fondul reducerii consumului industrial, si ca inclusiv incasarile sale au fost influentate negativ. “Veniturile din T2 prezinta o anumita stabilitate, inregistrand numai o usoara scadere, de pana la 5%, dar profitul a scazut mult mai mult decat veniturile”, declara Vergil Soare, director economic comercial al CEN Craiova. Acesta mai spune ca au existat chiar si solicitari de reducere de cantitati, uneori sub limita tehnica, si ca profitul a fost supus “unor presiuni externe puternice si de necontrolat”.

CEN Craiova are printre clienti inclusiv compania Petrom, cea mai mare din Romania si, totodata, unul dintre marii consumatori de electricitate.

“Intr-o situatie de criza, mai multi traderi au fost afectati, pentru ca nu au reusit sa raspunda, asa cum trebuia, solicitarilor venite din partea consumatorilor industriali privind reducerea tarifelor. Trebuia sa ai o masa de clienti suficient de mare incat sa-ti permiti sa renegociezi cu producatorii si sa obtii si ceva”, comenteaza, la randul sau, Doru Voicu, directorul de dezvoltare al CEZ Romania. El adauga insa ca, in mare parte, producatorii de energie, companii controlate de Ministerul Economiei, au fost inflexibile la solicitarile repetate ale pietei privind reducerea preturilor si, mai degraba, au acceptat taieri de cantitati. “

 
01/07/2009 - Acest articol a fost citit de 3107 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 72 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Evolutia economiei in semestrul 1, 2009
Piata de energie din Romania nu este...
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu...
Cifra de afaceri din industrie a scazut in...
Procentul de prefinantare a proiectelor din...
Stirile urmatoare
Blocajul financiar se generalizeaza in economia...
Resursele de energie a scazut cu 19 la suta in...
Resursele de energie primara ale Romaniei s-au...
A crescut consumul de energie in transporturi
Proiectele din industria de automatizari...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric