Resursele de energie a scazut cu 19 la suta in cinci luni


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Resursele de energie a scazut cu 19 la suta in cinci luni


In perioada 1 ianuarie-31 mai 2009, resursele de energie primara ale Romaniei au scazut cu 19,3%, iar cele de energie electrica au scazut fata de aceeasi perioada a anului precedent cu respectiv 11,2%

Falling

In perioada 1 ianuarie – 31 mai 2009, resursele de energie primara ale Romaniei au scazut cu 19,3%, iar cele de energie electrica au scazut fata de aceeasi perioada a anului precedent cu respectiv 11,2%, conform datelor ublicate de Institutul National de Statistica.
Principalele resurse de energie primara in perioada mentionata, au totalizat 13.939,21 mii tone echivalent petrol2 (tep), in scadere cu 3.324,7 mii tep. Productia interna a insumat 9.719,9 mii tep, in scadere cu 6,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 4219,3 mii tep, in scadere cu 38,6%.
In aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 25.147,7 milioane KWh, in scadere cu 3156,9 milioane KWh (-11,2%) fata de perioada corespunzatoare a anului 2008. Scaderea resursei de energie electrica s-a datorat in principal scaderii productiei, cu 3.222,4 milioane kWh (-11,5%). Productia din termocentrale a scazut cu 2.488,7 milioane KWh (-16,3%). Productia din hidrocentrale a scazut cu 786,8 milioane kWh (- 9,7%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a crescut cu 53,1 milioane kWh (+1,1%).
Consumul final de energie electrica in aceasta perioada, a fost de 20.429,9 milioane KWh, cu 8,9% mai mic fata de perioada corespunzatoare a anului trecut ; iluminatul public a inregistrat o crestere cu 7,1%, iar consumul populatiei a crescut cu 8,8%.
Exportul de energie electrica a scazut cu 666,3 milioane KWh, respectiv cu 26,9%. www.promptmedia.ro


 
08/07/2009 - Acest articol a fost citit de 2225 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Blocajul financiar se generalizeaza in economia...
Piata de energie in scadere si in semestrul 2...
Evolutia economiei in semestrul 1, 2009
Piata de energie din Romania nu este...
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu...
Stirile urmatoare
Resursele de energie primara ale Romaniei s-au...
A crescut consumul de energie in transporturi
Proiectele din industria de automatizari...
Pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial...
Previziuni bune pentru jucatorii din energie
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric