Pentru ca nimeni nu ii asculta, energeticienii se pregatesc de greva generala


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Pentru ca nimeni nu ii asculta, energeticienii se pregatesc de greva generala


Cateva zeci de sindicalisti din domeniul energetic au pichetat ieri, timp de doua ore, sediul Prefecturii Hunedoara, din Deva, nemultumiti de faptul ca negocierile la noul contract colectiv de munca sunt tergiversate.

greva

Sindicalistii hunedoreni au prezentat o lista de revendicari care nu au fost solutionate. Daniel Goghita, liderul grupei sindicale Formatiunea Locala (FL) Hunedoara, a aratat ca lista revendicarilor cuprinde 10 puncte. Unul dintre acestea se refera la faptul ca nu a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli al agentilor economici din sectorul energetic, fapt ce duce, sustin sindicalistii, la blocarea incheierii capitolului de salarizare. “Solicitam o majorare a salariilor cu cinci la suta, iar in lipsa unui buget de venituri si cheltuieli aprobat, suntem pusi in situatia de a nu putea incheia notele comune de negocieri, la capitolul salarizare, cu administratia societatilor de producere, transport si distributie a energiei electrice”, a declarat Ioan Predoi, vicepresedintele Sindicatului Termoelectrica. Sindicalistii sunt nemultumiti si de nerealizarea procesului de internalizare a activitatilor de reparatii in cadrul unitatilor pe care le deservesc, dar si de internalizarea Hidroservurilor in cadrul SC Hidroelectrica SA si a societatii SMART in Compania Nationala Transelectrica SA. Totodata, ei mai protesteaza pentru faptul ca nu a avut loc reorganizarea FISE prin internalizarea Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Muntenia Nord, SISE Transilvania Nord, SISEE Transilvania Sud in societatile comerciale ale SISEE Muntenia Sud, SISE Oltenia, SISEE Dobrogea, SISE Banat si SISEE Moldova si (sau) privatizarea lor.
Pe lista de revendicari mai figureaza stoparea procesului de vanzare a microhidrocentralelor aflate in functiune, tranzactionarea intregii cantitati de energie electrica prin oferta publica si redefinirea rolului autoritatilor fata de modul in care operatorii din sectorul energetic isi indeplinesc obligatiile de a asigura servicii publice de calitate. O delegatie a sindicalistilor a prezentat aceasta lista cu revendicari conducerii judetului Hunedoara. Sindicalistii sunt hotarati ca, in cazul in care, aceste revendicari nu vor fi solutionate, pana in data de 16 iunie, sa declanseze greva generala.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
28/05/2009 - Acest articol a fost citit de 5381 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 80 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cariere"
Stirile anterioare
ANOFM ofera 11.270 locuri de munca vacante in...
100 milioane de euro pentru mentinerea si...
Electroputere pregateste concedierea a 1.000 de...
Aproape 2.000 de muncitori din Timis vor fi...
133 milioane euro pentru angajare si formare...
Stirile urmatoare
Incepe inscrierea la examenul ANRE
Regulamentul Concursului National Electricianul...
A fost desemnat Electricianul Anului 2010
ANRE organizeaza sesiunea de Primavara 2011 a...
Profitul General Electric a scazut in primul...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric