100 milioane de euro pentru mentinerea si crearea de noi locuri de munca


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

100 milioane de euro pentru mentinerea si crearea de noi locuri de munca


Guvernul a decis constituirea Fondului Roman de Contragarantare, o propunere inclusa in planul de masuri anticriza

oameni

Guvernul a decis constituirea Fondului Roman de Contragarantare, o propunere inclusa in planul de masuri anticriza, a anuntat prim-ministrul Emil Boc. “Prin acest Fond, in valoare de 100 de milioane de euro, urmarim mentinerea si crearea de noi locuri de munca”, a subliniat premierul.
Fondul Roman de Contragarantare a fost constituit ca institutie financiara specializata, care are ca unic obiect de activitate contragarantarea garantiilor acordate de fondurile de garantare, persoane juridice romane, pentru creditele si alte instrumente de finantare obtinute de intreprinderile mici si mijlocii de la bancile comerciale si din alte surse.
 Actul normativ a fost adoptat in scopul imbunatatirii accesului intreprinderilor mici si mijlocii la finantare, prin intermediul preluarii unei parti din riscul asumat de catre fondurile de garantare, la acordarea garantiilor.
 Potrivit ordonantei de urgenta adoptate de Guvern, procentul de contragarantare este, de regula, de maximum 80% din valoarea garantiilor contractate. Conditiile in care se acorda contragarantiile sunt stabilite prin schema/schemele de contragarantare propuse de Fond si autorizate potrivit legislatiei in domeniul ajutorului de stat.
 Forma de organizare a acestui Fond este de societate comerciala pe actiuni. Actionari initiali sunt Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, cu o cota de participare de 68%, si Fundatia Post-Privatizare, cu o cota de 32%. Valoarea participatiei statului roman la constituirea capitalului social initial al Fondului este de 272 milioane lei, iar a Fundatiei Post-Privatizare este de 128 milioane lei.
  Acest fond este administrat in sistem dualist, de un consiliu de supraveghere, alcatuit din 7 membri si un directorat, alcatuit din 3 membri. Mandatul membrilor consiliului de supraveghere si al membrilor directoratului este de 4 ani si poate fi reinnoit.
Situatiile financiare anuale ale Fondului vor fi auditate potrivit legii. Anual, pana la 31 mai, Fondul prezinta Guvernului raportul de activitate pe anul precedent.
Contragarantarea garantiilor este o practica internationala de securizare a creditelor si de crestere a numarului de agenti economici si IMM beneficiari de produse financiare, care sa le permita dezvoltarea durabila. Forme de contragarantare exista in toate tarile membre ale Uniunii Europene.

SURSA: www.PROMPTMEDIA.ro

 
12/03/2009 - Acest articol a fost citit de 4627 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 343 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cariere"
Stirile anterioare
Electroputere pregateste concedierea a 1.000 de...
Aproape 2.000 de muncitori din Timis vor fi...
133 milioane euro pentru angajare si formare...
OMV Petrom anunta concedierea a 3.000 de angajati
Panasonic Electric inchide trei fabrici si da...
Stirile urmatoare
ANOFM ofera 11.270 locuri de munca vacante in...
Pentru ca nimeni nu ii asculta, energeticienii...
Incepe inscrierea la examenul ANRE
Regulamentul Concursului National Electricianul...
A fost desemnat Electricianul Anului 2010
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric