Resursele de energie ale Romaniei au scazut


ghidelectric.ro
Marti, 5 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Resursele de energie ale Romaniei au scazut


Resursele de energie ale Romaniei au scazut substantial in primele doua luni ale anului

resurse energetice

In perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2009, resursele de energie primara ale Romaniei au scazut cu 20%, iar cele de energie electrica au scazut fata de aceeasi perioada a anului precedent cu respectiv 10,2%, conform datelor publicate marti de Institutul National de Statistica. Principalele resurse de energie primara in perioada mentionata au totalizat 5.488,01 mii tone echivalent petrol2 (tep), in scadere cu 1.371,6 mii tep. Productia interna a insumat 3.937,4 mii tep, in scadere cu 6,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 1.550,6 mii tep, in scadere cu 41,9%. In aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 10.972,4 milioane KWh, in scadere cu 1.241,3 milioane KWh (-10,2%) fata de perioada corespunzatoare a anului 2008. Scaderea resursei de energie electrica s-a datorat in principal scaderii productiei, cu 1.317,1 milioane kWh (-10,9%). Productia din termocentrale a scazut cu 988,7 milioane KWh (-13,6%). Productia din hidrocentrale a scazut cu 350,7 milioane kWh (-12,5%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a crescut cu 22,3 milioane kWh (+1,1%). Consumul final de energie electrica in aceasta perioada a fost de 8.531,0 milioane KWh, cu 7,9 % mai mic fata de perioada corespunzatoare a anului trecut; iluminatul public a inregistrat o crestere cu 3,8% iar consumul populatiei a crescut cu 8,7%. Exportul de energie electrica a scazut cu 281,7 milioane KWh, respectiv cu 23,5%.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
07/04/2009 - Acest articol a fost citit de 1879 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 4 (data de 30 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Schimbarile climatice si securitatea energetica...
Seful diplomatiei romanesti la reuniunea UE...
Retele energetice interconectate intre Romania...
Echipamente electrice pentru export
Electrica investeste cat jumatate din profitul...
Stirile urmatoare
Fabrica de combustibil nuclear de la Pitesti...
Deputatii au respins infiintarea Companiei...
Unda verde pentru liberalizarea pietei de...
ELECTRICA POATE LASA GARILE CFR PE INTUNERIC...
"Baietii destepti" din energie isi fac in...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric