Fabrica de combustibil nuclear de la Pitesti asigura securitatea energetica


ghidelectric.ro
Sambata, 15 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Fabrica de combustibil nuclear de la Pitesti asigura securitatea energetica


Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti are un rol extrem de important in ceea ce priveste securitatea energetica a Romaniei, intrucat furnizeaza combustibilul necesar pentru unitatile 1 si 2 de la Cernavoda...

energie atomica "Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti are un rol extrem de important in ceea ce priveste securitatea energetica a Romaniei, intrucat furnizeaza combustibilul necesar pentru unitatile 1 si 2 de la Cernavoda si, in perioada urmatoare, pentru Unitatile 3 si 4", a declarat prim-ministrul Emil Boc in cadrul vizitei efectuate, vineri in judetul Arges. Premierul Emil Boc, insotit de ministrul Economiei, Adriean Videanu, au efectuat o vizita la Fabrica de Combustibil Nuclear Pitesti, unicul producator european de combustibil tip CANDU 6. Reprezentantii fabricii au prezentat unitatea si mecanismele de producere a energiei, in timpul vizitarii Sectiei de asamblare a combustibilului nuclear. Premierul Emil Boc a dat asigurari ca Executivul si Ministerul Economiei  intentioneaza  sa sustina in viitor, ca parte a securitatii energetice a Romaniei, aceasta componenta a “Nuclearelectrica”, respectiv Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. “Ceea ce am vazut astazi aici este, pe de o parte, produsul de varf al unei tehnologii pe care oamenii competenti stiu sa o promoveze si, in al doilea rand, ne arata ca viitorul in productia de energie va fi energia produsa prin combustibilul nuclear”, a precizat prim-ministrul, aratand, drept exemplu, faptul ca un fascicol de 23 de kilograme, care ajunge la fabrica de producere a energiei, echivaleaza cu energia produsa de 400 de tone de carbune de cea mai buna calitate.
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a precizat ca  Fabrica de Combustibil Nuclear Pitesti este pregatita pentru a-si dubla productia incepand cu anii 2010 - 2011. “Romania are obligatia sa-si amorseze toate resursele energetice de baza, astfel incat criza energetica sa aiba o influenta cat mai mica asupra Romaniei. Acesta este unul din obiectivele principale in ceea ce priveste asigurarea securitatii energetice a tarii, avand in vedere urgentarea realizarii Unitatilor 3 si 4 la Cernavoda”, a declarat ministrul Economiei.
In iulie 1998 se infiinteaza  Societatea Nationala “Nuclearelectrica” SA prin HG 365/1998 in componenta careia este si Fabrica de Combustibil Nuclear - Pitesti. In decembrie 2001 se aproba programul pentru dublarea capacitatii de productie, iar in septembrie 2004 incepe productia de combustibil destinat incarcaturii initiale a reactorului Unitatii 2 Cernavoda. In 2008 continua lucrarile de modernizare a fabricii in perspectiva furnizarii de combustibil pentru unitatile 3 si 4 de la Cernavoda. FCN are misiunea de producere de combustibil nuclear tip CANDU necesar functionarii si producerii de energie electrica si termica in unitatile 1 si 2 de la Cernavoda si, in perspectiva, prin dublarea capacitatii de productie, va asigura combustibil nuclear si pentru Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda. Combustibilul pentru centralele nucleare de tip CANDU 6 este uraniul natural sub forma de pastile ceramice de dioxid de uraniu. Capacitatea de productie existenta, adica 11 fascicule pe an, asigura functionarea celor doua unitati de la Cernavoda.
Sursa: www.promptmedia.ro
 
13/04/2009 - Acest articol a fost citit de 3515 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 64 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Resursele de energie ale Romaniei au scazut
Schimbarile climatice si securitatea energetica...
Seful diplomatiei romanesti la reuniunea UE...
Retele energetice interconectate intre Romania...
Echipamente electrice pentru export
Stirile urmatoare
Deputatii au respins infiintarea Companiei...
Unda verde pentru liberalizarea pietei de...
ELECTRICA POATE LASA GARILE CFR PE INTUNERIC...
"Baietii destepti" din energie isi fac in...
Ministrul Economiei merge la Moscova pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric