Seful diplomatiei romanesti la reuniunea UE dedicata energiei


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Seful diplomatiei romanesti la reuniunea UE dedicata energiei


In pregatirea Consiliului European din 19-20 martie 2009, ministrii de Externe din UE au discutat luni, in cadrul reuniunii CAGRE de la Bruxelles, despre pachetul de proiecte al Comisiei Europene in domeniul energiei. Acest pachet face parte din Planul Eu

UE Acest pachet face parte din Planul European de Redresare Economica, adoptat de Consiliul European din decembrie 2008.
Prezent la reuniune, ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu, a salutat propunerea Comisiei Europene de a finanta proiectele europene in domeniul energiei, asa cum s-a decis la Consiliul European din decembrie 2008. „Proiectele propuse de Romania raspund asteptarilor actuale in materie de securitate energetica. Acestea vor permite diversificarea surselor si a rutelor de aprovizionare a UE, precum si asigurarea unei mai bune interconectari a statelor membre, care astfel pot fi mai bine pregatite in caz de intrerupere a aprovizionarii cu gaz”, a subliniat ministrul Diaconescu.
Romania a prezentat un set de propuneri care sa fie finantate in cadrul Planului European de Redresare Economica, respectiv proiectul Nabucco, interconectarile de gaz cu Ungaria si Bulgaria si constituirea unor facilitati de stocare a gazului.
Sumele propuse de Comisia Europeana se ridica la 200 milioane de euro pentru Nabucco, 30 milioane euro pentru interconectarea de gaz cu Ungaria si 10 milioane euro pentru cea cu Bulgaria. Va fi investita o suma de 75 milioane de euro destinata proiectelor de infrastructura si echipamentelor de stocarea gazului pentru un numar de 12 state membre, inclusiv Romania.
In cadrul sesiunii Relatii Externe agenda dezbaterilor include cooperarea UE – Afganistan si evolutiile interne din aceasta tara, precum si situatia din Orientul Mijlociu, cu accent pe asistenta umanitara si de reconstructie in Gaza. De asemenea, in cadrul dejunului de lucru, discutiile dintre sefii diplomatiilor europene se vor concentra pe Parteneriatul Estic si Balcanii Occidentali, cu accent pe evolutiile din regiune.
Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, s-a intalnit cu comisarul european Danuta Hubner si va avea o intrevedere cu secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer.
Sursa: www.PROMPTMEDIA.ro
 
25/02/2009 - Acest articol a fost citit de 1995 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 39 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Retele energetice interconectate intre Romania...
Echipamente electrice pentru export
Electrica investeste cat jumatate din profitul...
Petru Lificiu, seful Autoritatii Nationale de...
"Energia este marele joc geopolitic al zilelor...
Stirile urmatoare
Schimbarile climatice si securitatea energetica...
Resursele de energie ale Romaniei au scazut
Fabrica de combustibil nuclear de la Pitesti...
Deputatii au respins infiintarea Companiei...
Unda verde pentru liberalizarea pietei de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric