"Energia este marele joc geopolitic al zilelor noastre"


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

"Energia este marele joc geopolitic al zilelor noastre"


Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu a declarat, luni seara, ca problema securitatii energetice este si una strategica, energia fiind marele joc geopolitic al prezentului.

Gazprom

Interventia lui Pascu a avut loc in cadrul dezbaterii dedicate securitatii energetice din Comisia de afaceri externe a Parlamentului European (AFET).
"Problema pe care o discutam, prilejuita de recenta intrerupere masiva a livrarilor de gaze rusesti prin Ucraina catre Europa, nu este numai economica si politica, ci este strategica! Energia este numele marelui joc geopolitic al zilelor noastre", a declarat Ioan Mircea Pascu, vicepresedintele AFET. 
In viziunea deputatului european, "principalul aspect care ii da caracter strategic este faptul ca resursele energetice se afla localizate in zone extrem de volatile. Si, cum nu putem muta resursele, rezulta ca trebuie sa facem ceva sa eliminam volatilitatea respectiva. Tot strategica este si alegerea solutiei la aceasta problema. Ea poate fi abordata colectiv, cum ne tot indemnam sa o facem, ori individual, cum procedam acum. In context, trebuie mentionat ca rezistenta la crearea pietei energetice a Uniunii ne condamna pe multi dintre noi la dependenta de Rusia, dependenta pe care acest stat nu ezita sa o exploateze politic", a continuat eurodeputatul.
"Tot strategic este si comportamentul Rusiei, care, prin pozitia de superioritate detinuta in domeniul energetic, cauta acum sa rescrie regulile jocului politic post-razboi rece si sa modifice contururile status quo-ului rezultat din acesta, pentru a ocupa o pozitie cat mai importanta. Nu trebuie sa fim suparati pe Rusia ca procedeaza asa, caci, daca am fi si noi rusi, am proceda probabil asemanator; insa se pune problema cum reactionam la aceste miscari ale Rusiei", a argumentat Pascu. 
"Noi, romanii, am perceput de la bun inceput Nabucco si Southstream ca fiind doua proiecte aflate in competitie. De aceea, pozitia Romaniei fata de Southstream nu se reduce numai la potentialul castig din permisiunea de tranzitare a platformei noastre continentale de acest proiect de gazoduct, ci are in vedere politica activa a Rusiei de a combate Nabucco prin achizitionarea gazului direct de la sursa, prin constructia conductei Southstream si prin momirea participantilor la proiectul Nabucco, majoritatea acestora grabindu-se sa semneze participarea la proiectul rusesc", a conchis eurodeputatul.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
20/01/2009 - Acest articol a fost citit de 2097 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 41 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Centrala electrica americana de 100 de milioane...
Uniunea Europeana trebuie sa-si reduca...
Generatoare electrice de la UE pentru Moldova
Resursele de energie electrica ale Romaniei au...
Moldova a renuntat la importul energiei...
Stirile urmatoare
Petru Lificiu, seful Autoritatii Nationale de...
Electrica investeste cat jumatate din profitul...
Echipamente electrice pentru export
Retele energetice interconectate intre Romania...
Seful diplomatiei romanesti la reuniunea UE...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric