Electrica investeste cat jumatate din profitul pe 2008


ghidelectric.ro
Vineri, 26 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Electrica investeste cat jumatate din profitul pe 2008


Cea mai mare companie din portofoliul statului in functie de cifra de afaceri, Electrica, firma cu cinci milioane de clienti, va aloca in acest an aproximativ 755 milioane de lei (188,75 mil. euro) pentru investitii

energie electrica

Cea mai mare companie din portofoliul statului in functie de cifra de afaceri, Electrica, firma cu cinci milioane de clienti, va aloca in acest an aproximativ 755 milioane de lei (188,75 mil. euro) pentru investitii, majoritatea acestora fiind destinate dezvoltarii retelelor, a anuntat ieri distribuitorul si furnizorul de electricitate.
Ministerul Economiei, proprietarul companiei, a decis recent schimbarea directorului general Corneliu Stan si inlocuirea acestuia cu Ioan Folescu, fost angajat al Electrica, in prezent, om de afaceri si vicepresedinte al PDL Dambovita.

“Pentru reducerea intreruperilor in alimentarea consumatorilor, filialele de furnizare si distributie ale Electrica SA au prevazut, in bugetul pe 2009, aproximativ 560 milioane de lei (140 mil. euro - n.red.) pentru cheltuieli de investitii”, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei. Din aceasta suma, 450 milioane de lei (112,5 mil. euro - n.red.) sunt destinate investitiilor necesare pentru dezvoltarea retelelor, diferenta fiind necesara rambursarii de credite pentru investitiile realizate in anii anteriori. La acestea se mai adauga lucrarile de investitii ce vor fi realizate din tariful de racordare, estimate pentru 2009 la o valoare de aproximativ 195 milioane de lei (48,75 mil. euro - n.red.). Investitiile vizeaza cresterea gradului de eficienta in managementul activitatii economice si comerciale, dezvoltarea si modernizarea retelelor de distributie, precum si indeplinirea indicatorilor impusi de standardul de performanta, in vederea reducerii intreruperilor la alimentarea consumatorilor, urmarindu-se in mod deosebit asigurarea accesului nediscriminatoriu la retea al oricaror categorii de utilizatori (consumatori, producatori), potrivit sursei citate de "standard.ro".

Printre principalele obiective de investitii aflate in derulare in 2009, Electrica mentioneaza realizarea de noi statii de transformare (Manastirea-Dej, Campina, Ploiesti Crang, Movila Vulpii), modernizarea unora existente (Ploiesti Nord, IUP Targoviste, Dumbrava Sibiu, Sf. Gheorghe, Baia Mare 4, Jucu-Cluj), modernizari ale retelelor de medie si joasa tensiune, inclusiv racordarea de noi consumatori. De asemenea, societatea de stat vizeaza extinderea folosirii sistemului de automatizare a distributiei, extinderea sistemului SCADA-DMS de monitorizare a functionarii in timp Real a retelelor electrice.

Electrica a obtinut anul trecut un profit brut de 1,5 miliarde lei (407 mil. euro), de aproape zece ori mai mare comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului 2007, ca urmare a incasarii banilor din vanzarea celei mai valoroase filiale din portofoliul sau, Electrica Muntenia Sud, catre grupul italian ENEL, potrivit datelor preliminate. Electrica activeaza pe piata locala alaturi de E.ON Germania, CEZ Cehia si Enel Italia.

Sursa: www.standard.ro

 

 
02/02/2009 - Acest articol a fost citit de 2861 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 57 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Petru Lificiu, seful Autoritatii Nationale de...
"Energia este marele joc geopolitic al zilelor...
Centrala electrica americana de 100 de milioane...
Uniunea Europeana trebuie sa-si reduca...
Generatoare electrice de la UE pentru Moldova
Stirile urmatoare
Echipamente electrice pentru export
Retele energetice interconectate intre Romania...
Seful diplomatiei romanesti la reuniunea UE...
Schimbarile climatice si securitatea energetica...
Resursele de energie ale Romaniei au scazut
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric