Schimbarile climatice si securitatea energetica sunt interconectate


ghidelectric.ro
Sambata, 24 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Schimbarile climatice si securitatea energetica sunt interconectate


Adrian Severin a prezentat, vineri, in calitate de raportor, concluziile dezbaterii privind criza energetica si schimbarile climatice din cadrul Forumului Global al Progresistilor , eveniment major dedicat solutiilor la criza mondiala actuala

energie electrica, securitate energetica

Adrian Severin a prezentat, vineri, in calitate de raportor, concluziile dezbaterii privind "criza energetica si schimbarile climatice" din cadrul Forumului Global al Progresistilor ("Global Progressive Forum" - GPF), eveniment major dedicat solutiilor la criza mondiala actuala, organizat la 2-3 aprilie, la Parlamentul European, de Partidul Socialistilor Europeni, Grupul Socialist din PE si Fundatia pentru studii europene progresiste.
"Schimbarile climatice si securitatea energetica sunt interconectate. Dintr-o anumita perspectiva, securitatea energetica este o dimensiune specifica a securitatii de mediu. Totodata, este de remarcat ca solutiile legate de criza energetica ar putea oferi modalitati de iesire din criza de mediu, creand o crestere economica curata, 'verde' ", a afirmat Severin.
Potrivit eurodeputatului social-democrat, "fiind globala, criza actuala ar trebui rezolvata la nivel mondial, iar prin mondial intelegem politici coordonate la acest nivel. In acest sens, putem spune ca securitatea -energetica, de mediu - este indivizibila. Caracterul indivizibil al securitatii tine si de solidaritatea intereselor, care ar trebui sa constituie baza pentru solidaritate in practica si ar trebui sa includa solutii in acest sens. Insa, cand vorbim de solutii si solidaritate globala nu negam sau neglijam aspectele nationale, transnationale sau regionale. In aceasta privinta, rolul UE ar trebui accentuat ca de altfel si rolul parteneriatelor strategice ale Uniunii cu SUA si Rusia respectiv al strategiei paneuropene triunghiulare privind securitatea energetica, cea care implica UE, Ucraina si Rusia", a conchis Adrian Severin.
Dezbaterea la care a fost raportor Presedintele Delegatiei europarlamentare PSD i-a inclus printre vorbitori pe fostul premier francez Lionel Jospin, pe presedintele factiunii "Rusia justa" din Duma de la Moscova, Nicolay Levichev, pe copresedintele "Campaniei pentru viitorul Americii" Bob Borosage s.a.
Discutiile din cadrul GPF au debutat joi cu un discurs al fostului presedinte american, Bill Clinton, iar vineri la pranz a fost adoptata o declaratie pentru un nou Acord global (Global New Deal) pentru justitie sociala, sustenabilitate si participare la decizii. Printre vorbitorii la GPF se afla personalitati din lumea intreaga precum directorul general al Organizatiei Mondiale a Comertului, Pascal Lamy, Inaltul Comisar al ONU pentru refugiati, Antonio Guterres, Directorul general al Organizatiei Internationale a Muncii, Juan Somavia, cofondatorul "Forumului Social Mondial" (World Social Forum), Chico Whitaker,  presedintele "International Crisis Group" / copresedintele Comisiei Internationale pentru Neproliferare Nucleara, Gareth Evans etc.
La eveniment, programat special pentru a coincide cu reuniunea G20 si aniversarea NATO, au participat peste 2000 de participanti din lumea intreaga (oameni politici, sindicate, ONG-uri, reprezentanti ai organizatiilor internationale, tineri).

Sursa: www.promptmedia.ro

 
06/04/2009 - Acest articol a fost citit de 2016 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 38 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Seful diplomatiei romanesti la reuniunea UE...
Retele energetice interconectate intre Romania...
Echipamente electrice pentru export
Electrica investeste cat jumatate din profitul...
Petru Lificiu, seful Autoritatii Nationale de...
Stirile urmatoare
Resursele de energie ale Romaniei au scazut
Fabrica de combustibil nuclear de la Pitesti...
Deputatii au respins infiintarea Companiei...
Unda verde pentru liberalizarea pietei de...
ELECTRICA POATE LASA GARILE CFR PE INTUNERIC...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric