Securitatea energetica pe primul loc intre prioritatile Uniunii Europene


ghidelectric.ro
Sambata, 27 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Securitatea energetica pe primul loc intre prioritatile Uniunii Europene


Parlamentul European a adoptat raportul elaborat de Anne Laperouze (ALDE, Franta) cu privire la analiza strategica a situatiei energetice in UE.

UE

Viitoarea politica energetica a UE ar trebui sa includa planuri de actiune in caz de urgenta, interconexiuni mai bune intre statele membre si noi obiective privind schimbarile climatice, inclusiv reducerea cu cel putin 80% a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Acest dosar important se va afla pe agenda urmatorului Consiliul European din 19-20 martie 2009. Deputatii europeni invita Comisia si Presedintia ceha sa prezinte "un plan nou, ambitios si vizionar de diversificare in cadrul urmatorului Consiliu European."
Planuri nationale de actiune in caz de urgenta - In urma recentei crize a gazului, pe durata careia multi cetateni UE au fost lasati fara caldura, deputatii europeni solicita Comisiei sa propuna revizuirea, pana la sfarsitul anului in curs, a directivei privind aprovizionarea cu gaz care dateaza din 2004. Revizuirea ar trebui sa includa planuri nationale de actiune in caz de urgenta, cu caracter obligatoriu si sa contina o declaratie comuna referitoare la situatiile de urgenta, alocarea din stocuri disponibile catre statele afectate, activarea masurilor de urgenta in statele neafectate sau mai putin afectate pentru a creste volumul gazului pentru pietele afectate.
Un acord trilateral intre UE, Rusia si Ucraina pentru garantarea tranzitului - Pentru garantarea securitatii aprovizionarii in urmatorii ani  se solicita incheierea unui acord trilateral intre UE, Rusia si Ucraina cu privire la tranzitul de gaze din Rusia inspre UE. In plus, Parlamentul sprijina negocierea unui acord mai complex cu Federatia Rusa, care sa inlocuiasca Acordul de Parteneriat si Cooperare din 1997. In ciuda tuturor planurilor de economisire a energiei, UE va continua sa fie dependenta pe termen mediu de aprovizionarile din tari terte. Statele Uniunii Europene importa din Rusia 50% din consumul energetic, o proportie ce va creste la 70% pana in 2030.
Clauza privind securitatea energetica - Europarlamentarii invita Comisia sa sprijine includerea asa-numitei „clauze de securitate energetica” in acordurile comerciale, de asociere, de parteneriat si de cooperare cu tarile producatoare si de tranzit, care ar stabili un cod de conduita si ar interzice intreruperile datorate unor dispute comerciale, si ar trasa in mod clar masurile care ar trebui adoptate in eventualitatea unei intreruperi unilaterale, sau in caz de efectuare a oricarei modificari a clauzelor contractului sau a clauzelor privind aprovizionarea de catre unul dintre parteneri.
Mai multe conducte si terminale de gaze naturale lichefiat - Comisia parlamentara sprijina totodata diversificarea traseelor de transport, ca de exemplu Nabucco, Turcia-Grecia-Italia (TGI) si South Stream. "Pe termen lung, in cazul in care situatia politica permite, aprovizionarea din alte tari din regiunea Marii Caspice, precum Uzbekistan si Iran, ar trebui sa reprezinte surse de aprovizionare semnificative pentru UE", se mentioneaza in raport.
Energia nucleara - Potrivit raportului comisiei ITRE, mentinerea energiei nucleare in mix-ul energetic este importanta, iar Comisiei Europene i se solicita elaborarea unei foi de parcurs pentru investitii nucleare. Energia nucleara trebuie utilizata la cel mai inalt nivel de siguranta tehnologica, iar tarile invecinate ale UE ar trebui sa adopte standardele europene in ceea ce priveste siguranta nucleara. Deputatii europeni au respins un amendament care prevedea ca statele membre care sunt inca dependente de energia nucleara sa elaboreze si sa aplice un plan de renuntare progresiva la aceasta.
Obiective 2050: 80% mai putine emisii de gaz cu efect de sera, 60% energii regenerabile si 35% eficienta energetica - Parlamentul European solicita adoptarea de catre sefii de stat si de guvern a unor noi obiective in materie de schimbari climatice, ce trebuie atinse pana in 2050: reducerea cu 80 a emisiilor de gaze cu efect de sera, ponderea de 60% a energiilor regenerabile in consumul total de energie si imbunatatirea cu 35% a eficientei energetice.
"Cel mai eficient mod de a imbunatati securitatea energetica, inclusiv din punct de vedere al costurilor, este economisirea energiei" sunt de parere europarlamentarii, solicitand statelor membre si Comisiei Europene adoptarea unui obiectiv obligatoriu de imbunatatire a eficientei energetice cu cel putin 20% pana in 2020.
Raportul a fost adoptat cu 406 voturi pentru, 168 impotriva si  87 abtineri.

Sursa: www.PROMPTMEDIA.ro

 
09/02/2009 - Acest articol a fost citit de 5845 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 157 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Afaceri"
Stirile anterioare
Profitul reinvestit in tehnologii nu va mai fi...
ABB Romania se uita la
Serbia cauta parteneri pentru construirea a...
Enel lanseaza campania "Numele Energiei"
Concernul ACE Fujikura in Romania
Stirile urmatoare
Criza din metalurgie naste disperare
De ce nu v-ati primit banii de la stat !t!
Profit brut de 3,82 milioane euro la Electroputere
Ministrul Economiei a prezentat structura celor...
Ce solutii au gasit autoritatile romane pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric