Energie nucleara in Brasov


ghidelectric.ro
Marti, 16 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie nucleara in Brasov


Patru locatii din cele 102 evaluate de guvern pentru amplasarea unei noi centrale nucleare sunt din judetul Brasov.

Brasov - locatie vizata pentru o centrala nucleara Este vorba despre localitatile Comana, Venetia, Sambata si Bogata.

Din Transilvania de Sud mai sunt luate in calcul doua locatii din judesul Sibiu – Talmaciu si Porumbacu, 73 de locatii fiind din Transilvania.

Urmatoarea centrala nucleara din Romania este inca in stadiul de proiect, analizandu-se mai multe locatii pentru amplasarea sa. Cert este ca va fi nevoie ca aceasta sa fie amplasata pe malul unei ape, asa ca se discuta despre amplasarea sa pe Dunare, Olt, Mures, Somes sau Bistrita.

Guvernul are in vedere 102 locatii, acestea fiind incluse intr-un studiu secretizat pentru a evita speculantii imobiliari. Pe toate aceste ape se pot construi reactoare cu o putere toitala de 2.000 – 3.000 MW.

Pentru realizarea studiului au fost selectate cinci tipuri de centrale nuclearo-electrice reprezentand tehnologia cea mai avansata pe plan mondial, respectiv EPR 1600 (un proiect denumit European Power Reactor, de 1600 MW, dezvoltat in comun de Franta si Germania), AP 1000 (un nou tip de reactor cu apa presurizata care poate genera aproximativ 1.100 megawati de electricitate), ACR 1000 (un reactor cu o putere instalata de 1.000 MW), ABWR 1300 (reactor avansat cu apa fierbinte de 1.300 MW) si APR 1400 (reactor folosit de industria nucleara din Coreea de Sud, cu o putere de 1.400 MW).

Potrivit unor surse guvernamentale, s-a renuntat la ideea studierii unor noi amplasamente pe Dunare sau pe litoralul Marii Negre, din cauza concentrarii de putere energetica in zona Dobrogea.

Locatia in care va fi construita noua centrala va fi selectata in functie de gradul de seismicitate al terenului, apa disponibila pentru sursa de racire si de retele de electricitate existente.

Astfel de centrale vor mai fi puse in functiune in Slovacia (doua reactoare cu o putere planificata individuala de 440 MW, in 2012), Franta (un reactor de 1.630 MW, in 2012), Finlanda (un reactor de 1.600 MW, in 2011) si Federatia Rusa (zece reactoare cu o putere cuprinsa intre 700 si 1.200 MW, in intervalul 2009-2014). Viitoarea centrala nucleara ar urma sa fie construita dupa anul 2020, aceasta urmand sa aiba intre doua si patru reactoare.

Singura centrala nucleara din Romania, de la Cernavoda, functioneaza cu doua grupuri nucleare cu o putere de circa 700 MW fiecare. Alte doua reactoare cu puteri similare vor fi construite pana in 2015, in urma unei investitii de 2,2 miliarde euro.

In prezent, in lume functioneaza in jur de 440 de unitati nucleare, 16% din electricitatea mondiala fiind produsa de centralele nuclearoelectrice. Statele Unite ale Americii detin 103 unitati nucleare in functiune cu o putere instalata de 98.254 MW, cea mai mare putere instalata in centrale nucleare din lume, urmata de Franta cu 59 unitati nucleare de 63.473 MW.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
17/12/2008 - Acest articol a fost citit de 5018 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 359 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Hot-line pentru clientii Enel | Energie electrica
Se infiinteaza societatea care va realiza...
Directorul general al Complexului Energetic...
Parc eolian cu o putere instalata de 35 MW in...
Hidroelectrica si-a crescut livrarea de energie...
Stirile urmatoare
Centrala electrica la Piatra-Neamt
Rusia va asigura integral Moldova cu energie...
Centrala electrica ce va fi construita de un...
Centrala electrica de la Ungheni urmeaza sa fie...
Energie electrica de 400 de milioane de euro
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric