Parc eolian cu o putere instalata de 35 MW in localitatea Baia, judetul Tulcea


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Parc eolian cu o putere instalata de 35 MW in localitatea Baia, judetul Tulcea


Grupul Blue Investments din Bucuresti va aloca 60 de milioane de euro pentru un parc eolian cu o putere instalata de 35 MW in localitatea Baia, judetul Tulcea.

Proiectare parc eolian Romania este considerata tara cu cel mai ridicat potential de energie eoliana din regiunea de sud-est a Europei.

Cu toate acestea, tara noastra a ramas doar la stadiul de potential, in absenta investitiilor. Blue Investments gestioneaza un portofoliu de 12 proiecte in diferite etape de dezvoltare, cu un potential total de 500 MW.

Viitoarele parcuri eoliene vor fi amplasate in judetele Tulcea, Constanta, Caras-Severin si Vaslui. Suprafata totala ocupata de turbine va fi de aproximativ 2.000 de hectare.

„In conditiile in care competitivitatea in domeniul energiei eoliene a crescut fulgerator in ultimii doi ani in Romania, securizarea ternurilor si obtinerea celor peste 80 de permise si autorizatii a fost o adevarata provocare”, a declarat Emilian Jianu, director general Blue Planet.

Instalarea unei turbine este un proces care necesita trei-patru ani de pregatiri si investitii, de la masuratori de vant la studiu de fezabilitate,  studiu de impact de mediu si studiu geologic, proiecte de drumuri si de conectare la retea. In proiectul de la Baia sunt implicate companii precum ISPE, Energomontaj, Electroputere, Nordex, Garrad Hassan, Cube Engineering,  ABB Suedia.

La nivel global sunt instalati in momentul actual 100 GW in ferme eoliene. Tara noastra depune eforturi ca pana in 2020 sa atinga targetul de 24% E-SRE (sistem de promovare care vizeaza energia electrica produsa din energie eoliana, energie solara, energie geotermala, biomasa, energia valurilor).

Blue Planet  e parte a holdingului Blue Investments si a fost infiintata in 2004. Din 2006, compania isi indreapta interesul asupra producerii energiei electrice din surse regenerabile.

Sursa: Financiarul.COM
 
24/11/2008 - Acest articol a fost citit de 6166 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 392 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Hidroelectrica si-a crescut livrarea de energie...
Apele scazute ale Dunarii afecteaza productia...
Ministrul Comanescu a plecat intr-un turneu...
Electrica a depasit Energy Holding in cota de...
Panouri solare in Brasov
Stirile urmatoare
Directorul general al Complexului Energetic...
Se infiinteaza societatea care va realiza...
Hot-line pentru clientii Enel | Energie electrica
Energie nucleara in Brasov
Centrala electrica la Piatra-Neamt
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric