Electrica a depasit Energy Holding in cota de piata


ghidelectric.ro
Sambata, 15 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Electrica a depasit Energy Holding in cota de piata


Dupa primele 7 luni ale anului, compania de stat Electrica a depasit compania privata Energy Holding, devenind cel mai mare furnizor de energie, conform ultimului raport al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Electrica a depasit Energy Holding in cota de piata

Astfel, Electrica ajuns la o cota de piata de 10%, in timp ce Energy Holding a ajuns la o cota de 9%. In 2007 Energy Holding avea 19% cota de piata, insa a inceput s-o piarda din diferite motive. O parte din aceasta pierdere a fost recuperata de Electrica.
Firma de stat, cu o cota de piata de 5% in 2007, a ajuns acum la 10%. Conform Energy Holding, diminuarea dramatica a cotei de piata s-a produs pe fondul pierderii contractelor cu Oltchim si Petrom, iar compania se va concentra pe diversificarea afacerii si nu pe incercarea de a recupera macar partial din terenul pierdut.
Energy Holding este mai mult interesata de diversificarea afacerii, de realizarea unei centrale termoelectrice si de pietele externe.
Se pare ca Energy Holding doreste constructia unei termocentrale pe lignit de cca. 700 MW, in judetul Gorj, investitie estimata la 844 de milioane de euro. Aceasta centrala ar urma sa produca din 2013, cand firmei ii expira contractul cu Hidroelectrica.
Conform datelor Electrica, societatea de stat a castigat un contract de furnizare pentru Oltchim, a incheiat un acord de livrare de electricitate si catre combinatul de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie din tara, precum si noi contracte cu mai multi mici consumatori.
Ceilalti concurenti de pe piata romaneasca, desi sunt giganti energetici in afara, la noi nu reusesc sa se impuna, avand cote de 2-3%.

 

 
16/10/2008 - Acest articol a fost citit de 2665 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 41 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Panouri solare in Brasov
Deseuri, biogaz, energie!
Energie electrica cu ajutorul segmentului nuclear
Complexul Energetic Turceni va investi aproape...
Complexurile energetice, bune de plata pentru...
Stirile urmatoare
Ministrul Comanescu a plecat intr-un turneu...
Apele scazute ale Dunarii afecteaza productia...
Hidroelectrica si-a crescut livrarea de energie...
Parc eolian cu o putere instalata de 35 MW in...
Directorul general al Complexului Energetic...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric