Energie electrica cu ajutorul segmentului nuclear


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie electrica cu ajutorul segmentului nuclear


Grupul Enel este dispus sa investeasca pana la 20 de miliarde de euro in proiecte privind constructia de centrale nucleare in Italia

Grupul Enel este dispus sa investeasca pana la 20 de miliarde de euro in proiecte privind constructia de centrale nucleare in Italia, singur sau cu parteneri, a anuntat Fulvio Conti, administratorul delegat al concernului.

Cu scopul de a atenua din dependenta de gaze si petrol a tarii, Guvernul de la Roma si-a exprimat, in primavara acestui an, intentia de a reveni la energia nucleara, abandonata in urma cu 21 de ani in urma unei consultari populare.

La fel ca Edison, controlat de compania franceza Electricite de France, grupul Enel s-a declarat deja pregatit sa participe la relansarea atomului in tara. „Daca dorim sa producem 20% din energie cu ajutorul segmentului nuclear, trebuie construite patru-cinci centrale precum cea de la Flamanvile, ceea ce va antrena cheltuieli de 16-20 de miliarde de euro“, a calculat Conti.

„Suntem capabili sa finantam aceasta investitie cu fluxurile noastre de trezorerie care, intre 2008 si 2012, se vor ridica la 63 miliarde de euro“, dar, in egala masura, „putem imparti aceste cheltuieli cu alte companii interesate de o astfel de colaborare“, a continuat el.

Printre altele, in timp ce o revista spaniola afirma zilele trecute ca grupurile spaniole BTP si Acciona sunt dispuse sa cedeze partea lor din producatorul de energie electrica, Endesa, companiei Enel pentru 11,6 miliarde de euro, Conti a asigurat ca „nu are niciun interes sa renunte la acord“.

„Cred ca alianta trebuie pastrata“, a adaugat el, considerand drept „marginale divergentele de opinie“ dintre Enel si Acciona privind „modul de functionare a Consiliului de Administratie al Endesa".


Sursa: Financiarul.COM
 
08/10/2008 - Acest articol a fost citit de 2844 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 62 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Complexul Energetic Turceni va investi aproape...
Complexurile energetice, bune de plata pentru...
Grupul CEZ pe segmentul energiei eoliene romanesti
Noua centrala nucleara in Bulgaria
Modernizari statii electrice
Stirile urmatoare
Deseuri, biogaz, energie!
Panouri solare in Brasov
Electrica a depasit Energy Holding in cota de...
Ministrul Comanescu a plecat intr-un turneu...
Apele scazute ale Dunarii afecteaza productia...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric