Hidroelectrica si-a crescut livrarea de energie electrica


ghidelectric.ro
Joi, 29 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Hidroelectrica si-a crescut livrarea de energie electrica


Pentru anul 2008, Hidroelectrica S.A. livreaza o cantitate de peste 1,2 mld KWh in plus fata de anul precedent

Hidroelectrica si-a crescut livrarea de energie electrica Producerea de energie electrica de catre Hidroelectrica SA se desfasoara cu respectarea stricta a programului lunar de uzinare a apei din marile amenajari hidroenergetice, stabilit impreuna cu reprezentantii Operatorului de Sistem - CN Transelectrica S.A, ai Dispecerului Energetic National, ai Administratiei Nationale Apele Romane, ai Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile si ai Ministerului Economiei si Finantelor si care raspunde atat cerintelor de livrare in Sistemul Energetic National a energiei electrice, cat si a celor de asigurare a serviciilor de sistem tehnologice pentru functionarea acestuia in siguranta, se arata intr-un comunicat remis PROMPT MEDIA. Pentru anul 2008, Hidroelectrica S.A. livreaza pe piata reglementata o cantitate cu peste 1,2 mld KWh in plus fata de anul precedent. „Precizam ca Hidroelectrica este si principalul furnizor de servicii de sistem tehnologice pentru Operatorul de Sistem, acoperind la nivel national peste 85% din totalul acestor servicii. Contractele de livrare a energiei electrice la export, incheiate in anul 2001, care au prevazut  initial o cantitate de 4 TWh, au fost reduse succesiv prin eforturile conducerii Hidroelectrica SA si ale MEF la 1,5 TWh in anul 2008, diferenta fiind livrata pentru consumul intern al Romaniei. In prezent, Hidroelectrica SA exporta mai putin de o treime din exportul realizat la nivel national. Analiza hidrologica a ultimilor ani a reliefat schimbari importante intre diferitele perioade ale aceluiasi an calendaristic, dificil de prognozat de catre specialistii in domeniu. Mentionam ca, in  anul 2003, Romania s-a confruntat cu o seceta severa, istorica (fara precedent in ultimii 100 de ani), situatia fiind depasita cu succes prin eforturile autoritatilor si specialistilor din domeniu.
In prezent, rezerva de energie electrica din lacuri, minima si obligatorie, stabilita de Operatorul de Sistem este de 803 GWh, iar cea efectiva este de 1300 GWh (cu 500 GWh mai mare), incomparabil mai buna decat in anul 2003.
Cu toate ca ultimele patru luni ale anului 2008 au fost caracterizate de o reducere severa a hidraulicitatii, prin masurile adoptate de MEF, impreuna cu Hidroelectrica S.A., se asigura mentinerea sigurantei in functionare a Sistemului Electroenergetic, asigurarea de catre Hidroelectrica S.A. a tuturor obligatiilor de livrare a serviciilor de sistem tehnologice, realizarea unei productii de energie din sursa hidro de cca 17 TWh si respectarea tuturor obligatiilor comerciale si tehnico-functionale asumate. (PROMPT MEDIA)
 
20/11/2008 - Acest articol a fost citit de 2843 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 48 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Apele scazute ale Dunarii afecteaza productia...
Ministrul Comanescu a plecat intr-un turneu...
Electrica a depasit Energy Holding in cota de...
Panouri solare in Brasov
Deseuri, biogaz, energie!
Stirile urmatoare
Parc eolian cu o putere instalata de 35 MW in...
Directorul general al Complexului Energetic...
Se infiinteaza societatea care va realiza...
Hot-line pentru clientii Enel | Energie electrica
Energie nucleara in Brasov
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric