Rusia va asigura integral Moldova cu energie electrica


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Rusia va asigura integral Moldova cu energie electrica


Energocom din Moldova si Centrala Electrica Moldoveneasca (CEM), care apartine companiei ruse "Inter RAO EAS", au semnat un contract de livrare in Moldova a energiei electrice.

energie electrica

Durata acestui contract este pana la 31 martie 2010. Oficialii de la Chisinau au specificat ca “in baza acestui contract noi suntem in stare sa asiguram cu energie electrica consumatorii pe parcursul unei perioade indelungate, deoarece Ucraina ne limiteaza furnizarile de electricitate. Ucraina a micsorat pentru noi volumul de electricitate, de aceea Energocom a decis sa caute alte posibilitati pentru asigurarea Moldovei cu energie electrica”. Principalul moment pozitiv este faptul ca, in conformitate cu contractul cu CEM, nu vor exista restrictii la volumul livrarilor de energie electrica, iar contractul cu Ucraina a fost semnat pana in iunie 2009, iar cu CEM pana la 31 martie 2010. Volumul de energie electrica livrata Moldovei de la CEM va constitui 200 - 220 kWt.h pe luna. Pretul va fi aproximativ de 5,7 - 5,8 centi americani. Contractul intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009. Dupa cum a explicat directorul general al Intreprinderii de Stat “Moldelectrica”, Ghenadi Dimov, “energia electrica pe care o va livra in Moldova CEM va acoperi aproape integral consumul intern al tarii, asigurand prin aceasta securitatea ei energetica”.
Capacitatea Centralei Electrice Moldovenesti este de 2,52 mii MVt. Din cele 12 blocuri ale centralei in ultimii ani functioneaza 2-3. In anul 2004 suta la suta din actiunile centralei au fost vandute intreprinderii ruso-belgiene “Saint Gidon Invest” cu 29 milioane de dolari. In anul 2005 ea a vandut 51% din actiunile centralei Companiei ruse “Nordic” (filiala a companiei RAO EAS) cu 50 milioane de de dolari. In august 2005 “Inter RAO EAS” a cumparat restul actiunilor tot cu 50 milioane de dolari. Potrivit estimarilor specialistilor rusi, posibilitatile tehnice ale CEM si capacitatea liniilor de transport de energie electrica racordate la ea permit exportul in tarile Europei de Sud-Est de pana la 1,2 mii MVt energie electrica.

Sursa: PROMPT MEDIA

 
05/01/2009 - Acest articol a fost citit de 2901 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 73 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Centrala electrica la Piatra-Neamt
Energie nucleara in Brasov
Hot-line pentru clientii Enel | Energie electrica
Se infiinteaza societatea care va realiza...
Directorul general al Complexului Energetic...
Stirile urmatoare
Centrala electrica ce va fi construita de un...
Centrala electrica de la Ungheni urmeaza sa fie...
Energie electrica de 400 de milioane de euro
Moldova a renuntat la importul energiei...
Resursele de energie electrica ale Romaniei au...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric