De ce nu v-ati primit banii de la stat !t!


ghidelectric.ro
Joi, 29 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

De ce nu v-ati primit banii de la stat !t!


Primariile au platit salariile restante cu banii trimisi de Guvern pentru achitarea datoriilor catre firme

banii nostri

Autoritatile locale au deturnat sumele venite de la ministere pentru plata datoriilor pe care le are statul la firmele din constructii pentru lucrarile efectuate in 2008, a declarat Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), citat de Euractiv. Acesta sustine ca societatile din cadrul asociatiei au facut o investigatie pentru a vedea ce s-a intamplat cu sumele care li se cuveneau si astfel au descoperit ca institutiile publice locale au folosit banii pentru plata salariilor restante si alte datorii.
Datoriile cele mai mari pe care le are statul de achitat sunt pentru lucrarile de mediu si din sectorul energetic, a afirmat Plosceanu. In schimb, pe zona de infrastructura, au fost efectuate platile. "Acum, plata creantelor nu mai tine de ministere, ci de autoritatile locale, iar acestea si-au achitat alte datorii. Asteptam o declaratie publica a premierului Emil Boc pentru a ne explica ce s-a intamplat cu banii", a precizat presedintele ARACO.  El a mai spus ca a pus avocatii sa se intereseze care sunt modalitatile pentru a actiona in judecata statul.
Potrivit ARACO, statul are datorii de aproximativ 1,2-1,3 miliarde euro catre companiile de constructii.
Premierul Boc le-a cerut prefectilor ca pana pe 27 martie, orele 12.00, sa trimita la Ministerul Administratiei si Internelor o situatie exacta asupra modului in care au fost efectuate platile catre firme de catre ordonatorii secundari si tertiari. Desi, au trecut cinci zile de la data limita, Guvernul nu a mai facut nicio referire la aceste datorii. 
Emil Boc a anuntat in urma cu o saptamana si jumatate ca Ministerul Finantelor a achitat aproape 1 miliard de euro, datorii ale guvernului catre diverse firme si agenti economici."93% din datoriile vechiului guvern sunt achitate, in sensul ca banii au plecat de la Finante spre ministere si, de la ministere, spre structurile descentralizate sau direct spre agentii economici", a spus Boc.
La ministerul Transporturilor s-au platit 99% din facturi; la ministerul Educatiei – 100% din facturi au plecat de la Bucuresti; la Casa de Sanatate – in proportie de 80%; pentru ministerul Sanatatii – 80% din resursele financiare au plecat de la Bucuresti, deci, trebuie verificat prin structurile dumneavoastra concentrate cum au facut spitalele aceasta plata in continuare, pe baza alocarii de la ministerul Sanatatii; la ministerul Agriculturii – 81%; la ministerul Administratiei si Internelor – 100% din ce avea de primit; ministerul Finantelor Publice – banii au plecat in teritoriu in proportie de 100%; ministerul Mediului – 97% din resursele financiare au plecat pentru plata; ministerul Culturii – 100%; ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii – procent platit, 100%; ministerul Comunicatiilor – 95%; ministerul Public – 100%; ministerul Dezvoltarii Regionale si al Locuintei – 88%.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
02/04/2009 - Acest articol a fost citit de 3075 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 58 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Afaceri"
Stirile anterioare
Criza din metalurgie naste disperare
Securitatea energetica pe primul loc intre...
Profitul reinvestit in tehnologii nu va mai fi...
ABB Romania se uita la
Serbia cauta parteneri pentru construirea a...
Stirile urmatoare
Profit brut de 3,82 milioane euro la Electroputere
Ministrul Economiei a prezentat structura celor...
Ce solutii au gasit autoritatile romane pentru...
ENERGOBIT va prelua compania Elm Electromontaj...
ABB a economisit 3 miliarde USD prin programul...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric