Retele energetice interconectate intre Romania si Ungaria


ghidelectric.ro
Sambata, 15 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Retele energetice interconectate intre Romania si Ungaria


Traian Basescu, si omologul sau ungar, Laszlo Solyom, au discutat despre nevoia interconectarii tuturor retelelor energetice de care Romania si Ungaria dispun, in principal conectarea conductei de transport de gaze Arad-Szeged.

retele electrice

Cei doi sefi de stat au ajuns, la finalul unei discutii de peste o ora si jumatate, la concluzia ca este necesara interconectarea tuturor retelelor energetice din cele doua tari si au cazut de acord ca toate sistemele de transport de gaze care leaga Romania si Ungaria trebuie integrate in sistemul european si au stabilit ca este necesara intarirea colaborarii in domeniul dezvoltarii teritoriale europene, a cooperarii transfrontaliere si a intaririi retelelor de transport la nivelul judetelor de frontiera. Presedintele Traian Basescu a precizat ca Romania sustine fara rezerve proiectul european Nabucco, pozitie sustinuta si de presedintele ungar, cei doi sefi de stat aratand ca Europa trebuie sa faca eforturi diplomatice si politice pentru reasezarea acestui proiect. Pe de alta parte, Ungaria, prin intermediul premierului sau, sustine si proiectul Moscovei South Stream. Cei doi sefi de stat si-au aratat dorinta de cooperare pe marginea proiectelor care vizeaza Dunarea, presedintele ungar asigurandu-l pe Traian Basescu ca Ungaria va fi un partener pentru proiectele romanesti de a transforma Dunarea intr-un canal de navigatie. Cei doi presedinti au vorbit si despre scolile cu predare in limba maghiara din Romania, Solyom aratand ca este de parere ca in scolile de limba maghiara din Romania, limba romana sa nu fie calificata drept limba materna. De asemenea, presedintele Ungariei a spus ca in contextul in care au fost acreditate universitati de limba maghiara In Romania ar trebui sa se analizeze posibilitatea cofinantarii acestor unitati de catre cele doua guverne. Presedintele Basescu a aratat ca nicio universitate privata nu poate primi bani de la buget, insa exista posibilitatea finantarii proiectelor de cercetare. Totodata, presedintele Romaniai a tinut sa-l asigure pe omologul sau ungar ca neparticiparea UDMR la guvernare nu influenteaza situatia comunitatii maghiare din Romania.

Sursa: www.PROMPTMEDIA.ro

 
09/02/2009 - Acest articol a fost citit de 2777 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 54 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Echipamente electrice pentru export
Electrica investeste cat jumatate din profitul...
Petru Lificiu, seful Autoritatii Nationale de...
"Energia este marele joc geopolitic al zilelor...
Centrala electrica americana de 100 de milioane...
Stirile urmatoare
Seful diplomatiei romanesti la reuniunea UE...
Schimbarile climatice si securitatea energetica...
Resursele de energie ale Romaniei au scazut
Fabrica de combustibil nuclear de la Pitesti...
Deputatii au respins infiintarea Companiei...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric