Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile de echipamente electrice


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile de echipamente electrice


Executivul a aprobat o hotarare de guvern privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) prin care sunt stabilite rate procentuale corespunzatoare obligatiilor producatorilor de echipamente de a colecta DEEE de la populatie.

echipamente_electrice

Astfel, este inlocuita valoarea, exprimata cantitativ asa cum este legiferat in momentul de fata, scrie Evenimentul Zilei.

De asemenea, actul normativ urmareste imbunatatirea performantelor privind protectia mediului ale tuturor operatorilor implicati in ciclul de viata al echipamentelor electrice si electronice, ca de exemplu: producatori, importatori, distribuitori, consumatori si, in mod deosebit, ale acelor operatori economici care sunt direct implicati in colectarea, tratarea, reciclarea, valorificarea si eliminarea nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice, potrivit unui comunicat de presa de la Ministerul Mediului.

Aceasta hotarare vine in intampinarea angajamentelor asumate de Romania prin Tratatul de Aderare in domeniul gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice. Printre prevederile introduse se numara posibilitatea implementarii tuturor modalitatilor de garantie financiara prezente in Directiva 2002/96/CE, informeaza Evenimentul Zilei.

Printr-o alta prevedere se creaza  posibilitatea autoritatilor publice locale de a realiza colectarea DEEE-urilor de la gospodariile particulare la punctele de colectare si de a infiinta si gestiona aceste puncte de colectare.

Sursa: Evenimentul Zilei

Comenteaza aici

 
14/10/2010 - Acest articol a fost citit de 2932 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 50 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Certificatul energetic ar putea deveni...
Certificat Energetic/Certificat de Performanta...
Investitii de 5 miliarde de euro pentru...
Probleme de sanatate provocate de campurile...
Guvernul a modificat legislatia in domeniul...
Stirile urmatoare
Sisteme de automatizare aferente centralelor...
Guvernul a interzis amplasarea de echipamente...
Bugetarea veniturilor si a costurilor in...
Legea ANRE a fost aprobata de Senat
Noua Directiva 2012/19/UE privind deseurile de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric