Legea ANRE a fost aprobata de Senat


ghidelectric.ro
, 7 Iunie 2020
Ne gasiti si pe:            

Legea ANRE a fost aprobata de Senat


Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege ce vizeaza aprobarea OUG nr. 33/2007 privind modificarea si completarea Legii energiei nr, 13/2007 si a Legii gazelor nr. 351/2004 care reglementeaza activitatea ANRE.

ANRE

Proiectul de lege a fost retrimis la comisiile sesizate în fond, în sedinta plenului Senatului din data de 29 mai, în vederea reexaminarii si întocmirii unui raport suplimentar. Acest raport suplimentar nu a fost transmis senatorilor cu trei zile înainte de dezbaterea proiectului în plen, asa cum prevede Regulamentul, motiv pentru care senatorul PDL, Valentin Calcan, a solicitat retrimiterea la comisii. Solicitarea acestuia a fost respinsa de senatori, cu 15 voturi pentru, 53 de voturi împotriva si trei abtineri.
 
Plenul Senatului a aprobat raportul suplimentar cu amendamente cu 81 de voturi pentru, doua voturi împotriva si o abtinere, iar proiectul de lege a fost aprobat cu 81 de voturi pentru, un vot împotriva si o abtinere.
 
ANRE este o autoritate administrativa autonoma, cu personalitate juridica, sub control parlamentar, finantata integral din venituri proprii, independenta decizional, organizatoric si functional, având ca obiect de activitate elaborarea, aprobarea si monitorizarea aplicarii ansamblului de reglementari obligatorii la nivel national, necesar functionarii sectorului si pieteii de energie electrica, termica si a gazelor naturale, în conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.
 
Potrivit raportului suplimentar, ANRE îsi desfasoara activitatea pe baza regulamentului propriu de organizare si functionare, având dreptul de a înfiinta structuri teritoriale fara personalitate juridica, necesare desfasurarii obiectului de activitate.
 
Presedintele ANRE va trebui sa prezinte Parlamentului, anual, un raport de activitate pentru anul anterior, pâna pe data de 30 aprilie. Acest raport va fi analizat, dezbatut si votat în sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului.
 
De asemenea, ANRE trebuie sa întocmeasca un raport privind determinarea preturilor si tarifelor reglementate, aprobate pentru anul urmator, care va fi transmis Parlamentului pâna la data de 1 noiembrie a fiecarui an.
 
Presedintele ANRE este ordonator principal de credite.
 
În ce priveste conducerea institutiei, ANRE este condusa de un presedinte si doi vicepresedinti. În caz de indisponibilitate temporara a presedintelui, reprezentarea legala a ANRE revine unuia dintre vicepresedinti, iar în absenta acestora, se atribuie membrului cel mai vârstnic al comitetului de reglementare (acesta fiind format din sapte membri, inclusiv presedintele si cei doi vicepresedinti).
 
Numirea si revocarea membrilor comitetului se face de catre Parlament, durata mandatului fiind de cinci ani (cu posibilitatea de a fi reînvestiti cel mult o data).
 
Legea are un caracter organic, Senatul fiind Camera decizionala în acest caz.
 
Sursa: Evenimentul.ro

 
13/06/2012 - Acest articol a fost citit de 2312 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 58 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Bugetarea veniturilor si a costurilor in...
Guvernul a interzis amplasarea de echipamente...
Sisteme de automatizare aferente centralelor...
Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile...
Certificatul energetic ar putea deveni...
Stirile urmatoare
Noua Directiva 2012/19/UE privind deseurile de...
Noua legislatie de colectare a deseurilor...
Noi reglementari pentru A.N.R.E.
Regulament privind cadrul organizat de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: Kronos | eOrion ro | Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric