Retehnologizarea statiei 400/110 Kv Brasov


ghidelectric.ro
, 11 Aprilie 2021
Ne gasiti si pe:            

Retehnologizarea statiei 400/110 Kv Brasov


Ministerul Economiei a semnat un proiect de 122 de milioane de lei pentru retehnologizarea statiei 400/110 Kv Brasov. O parte din costurile proiectului vor fi sustinute din fonduri europene.

Retehnologizarea statiei 400/110 Kv Brasov

Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a semnat contractul de finantare nerambursabila pentru implementarea proiectului „Retehnologizarea statiei 400/110 Kv Brasov”, beneficiarul fiind Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA.


Valoarea totala a proiectului, depus anul trecut, este de 122.145.173 lei, din care valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice este de 45.354.787 lei (reprezentând 50% din valoarea totala eligibila a proiectului).


Prin implementarea acestui proiect va fi posibila cresterea gradului de eficienta energetica si de siguranta în functionare a Sistemului de Transport al Energiei Electrice prin modernizarea statiei electrice de transformare si conexiuni de înalta tensiune 400/110 k V Brasov, în contextul combaterii schimbarilor climatice. De asemenea, vor fi posibile marirea gradului de siguranta în exploatarea statiei 400/110 kV Brasov, reducerea cheltuielilor de exploatare a statiei 400/110 kV Brasov prin telecomandarea acesteia centralizat, de la nivelul Dispecerului Energetic National si minimizarea riscului de eroare umana, optimizarea mentenantei instalatiilor din statie precum si cresterea gradului de disponibilitate a instalatiilor energetice din aceasta statie.

 

Contractul este încadrat în axa prioritara 4 „Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii în contextul combaterii schimbarilor climatice”, operatiunea „Sprijinirea investitiilor în extinderea si modernizarea retelelor de transport de energie electrica, gazelor naturale si petrolului, precum si ale retelelor de distributie a energiei electrice si gazelor naturale, în scopul reducerii pierderilor în retea si realizarii în conditii de siguranta si continuitate a serviciilor de transport si distributie - partea de transport”.

 

Sursa: Buna Ziua Brasov

 
11/06/2012 - Acest articol a fost citit de 2465 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 143 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Energie electrica din spatiul cosmic
Forum energetic international la Chisinau
Putem crea lumina fara consum de energie!
Electroputere ramane concentrata pe echipamente...
Pe ce se cheltuiesc banii companiilor de stat...
Stirile urmatoare
Hidroelectrica, oficial in insolventa
Pe ce cheltuie Hidroelectrica 3 mld. lei anual
Care este viitorul industriei energetice
Normele de eficienta energetica
Retehnologizarea statiei de 110 KV de la Oesti
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| vollmax| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric